20. okt
KIF: Bak fra venstre: Anatolij Anisimenko, Aleksandr Babachin, Niklas Nytun, Jonas Mannsverk, Daniel Mikkelsen, Jørgen Jerijärvi Nilsen, Kristian K. Hagen. Foran fra venstre: Marcus Johannesson, Nasradin Zakaria, Trym Stiby, Jørn Persen, Henrik Floer, Bjørn-Are Rosanoff Aronsen. Brage Andreassen, Tor Johnny Benfdiksen, Stian Erlandsen, Milos Vucenovic og Mikael Astrup var ikke til stede da bildet ble tatt. (Alle foto: Tor Sandø).
 
Flere spørsmål enn svar
Kirkenes IFs nye trener, Anatolij Anisimenko, har flere spørsmål enn svar før seriestart. Nå gleder laget seg til cupkvalifiseringskampen mot Bjørnevatn IL onsdag.

Publisert: 08.apr.2015 11:03
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Vi var til stede i snøbygene da Anisimenko samlet spillerne til siste trening før sesongens første av tre lokalderby.

- Det ser bra ut. Vi har noen skader, men dette skal gå greit, sier Anisimenko.

Tvil

Selv om KIF-spillerne selvfølgelig ser på BIL-kampen i cupen som viktig, så er det serien som er det primære målet for denne sesongen. Til tross for at laget har mistet sin gode keeper, Igor Spiridonov, så har laget hentet en annen litauisk keeper av god kaliber. Paulius Pocius er mannen som skal stoppe skudd i år.

- Han er like god som Igor. Minst like god, sier landsmann Anisimenko.

Nå skal ikke Pocius stå i mål mot Bjørnevatn. Det skal guttekeeper Niklas Nytun gjøre. Han kom fra Hesseng før denne sesongen og har trent med seniorlaget hele vinteren. En annen nykommer som har gjort det godt i treningskampene er Joakim Persen, som er kommet fra Norild. Han er skadet og kan ikke spille mot BIL. Det kan heller ikke Brage Andreassen, Kristian K. Hagen og Mikael Astrup som alle er skadet. Tor Johnny Bendiksen og Stian Erlandsen er det også spørsmålstegn ved.

- Men vi skal slå bra fra oss, sier Anisimenko.

Så positiv og optimistisk var ikke litaueren da lokalavisa snakket med ham i midten av februar. Da trodde han at laget ville ha nok med å berge plassen denne sesongen.

- Vi har mistet så mange spillere og det er så mange spørsmålstegn, sa treneren den gang.

Fortsatt er det store spørsmålstegn og fortsatt er han usikker på hvor laget står hen. Dagbladet tipper Kirkenes IF på andreplass denne sesongen.

- Vi skal være med og slåss om hvert eneste poeng. Men først er det cupkamp. Vi skal komme inn i første ordinære runde, vise hvem som er best i Sør-Varanger og sette kjepphøye bjørnevatnværinger på plass, sier spillerne nå.

Stå fram

Jørn Persen er en spiller som sitter i tenkeboksen. Han har tilbud både fra Tromsdalen og Finnsnes, men har ikke bestemt seg for om han vil forlate KIF.

- Jeg tenker ennå, sa han på treninga på mandag.

Tore Fredrik Nilsen har fulgt seniorene tett denne vinteren. Han tror det kan bli en morsom KIF-sesong.

- Det er flere spillere som vil ta store steg denne sesongen. Både Nasradin Zakaria, Stian Erlandsen, Brage Andreassen og flere har spisskvaliteter som vil være gode å ha denne sesongen. De må stå fram denne sesongen og gå foran, sier Nilsen.

En annen nykommer som Anisimenko kan vente seg mye av i år er svenske Marcus Johannesson. Han kommer fra den gode klubben Växsjö og er en sentral midtbanespiller.

Serien begynner hjemme på Kirkenes stadion lørdag 18. april mot Hammerfest.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no