19. okt
UKE: Leder Elin Sagbakken i Kirkenes badmintonklubb ser fram til badmintonuka.
 
Fornøyd med bein som gelé
Gaute Thomassen klaget ikke på å slite seg ut, da han tok del i Badmintonuka.

Publisert: 02.sep.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Mandag startet Badmintonuka over hele landet. Kirkenes badmintonklubb hev seg med dette året.

- Dette er første gang vi markerer Badmintonuka i Kirkenes. Det har vært stor suksess andre steder, og Norges badmintonforbund ville ha oss med dette året, sier klubbleder Elin Sagbakken.

Det er opp til hver enkelt klubb hva de gjør med uka. Felles er at de får tilsendt T-skjorter fra forbundet som de skal dele ut. Sagbakken konstaterer at klubben er for liten til å holde kurs og liknende, som man ser andre steder i landet.

De valgte å gjøre det de kunne, og det var å åpne hallen for alle som ville komme og spille badminton med dem.

– Så snakker vi med folk når vi er ute, og oppfordrer dem til å komme og spille, legger hun til.
Treningen var åpen også onsdag denne uka, og fredag åpner de igjen. Sagbakken forteller at de vurderer å gi folk en innføring i badminton om de ikke kjenner sporten fra før av.

Erfarne nybegynnere

Den åpne treningen var ikke uten effekt. To nykommere til klubben hadde blitt med på spillinga idet SVA var innom Fjellhallen mandag. Selv om det kunne vært flere, er Sagbakken fornøyd med å nå ut til dem.
Gaute Thomassen er en av dem. Han har akkurat flyttet til Sør-Varanger og begynt som kjørelærer.

– Jeg er ny på stedet, og må trene litt. Og badminton er jo gøy. Det er 18-19 år siden sist jeg spilte det, så jeg prøver å hente opp triksene i den gamle kofferten, forteller Thomassen.

Heldigvis har ikke kofferten vært så vanskelig å åpne, når det gjelder selve teknikken. Nykommeren finner fort slagrytmen, godt hjulpet av bordtennis- og volleyballspill i tiden siden sist han spilte med fjærball.

– Jeg slår ikke mye dårligere nå enn da jeg var tenåring, kommenterer han.
Å få kroppen til å lystre er noe litt annet. Thomassen kjenner at han har kommet oppi tredveårene.

– Jeg er helt utslitt, og låra er som gele. Men jeg har ikke tråkket over, og har ikke skadet meg ennå, og er kjempefornøyd, flirer han.

Men det er jo derfor man trener.

Marko Torgersen er nybegynner nummer to i Fjellhallen. Nå er det feil å kalle ham nybegynner, for Torgersen har spilt badminton i Båtsfjord i fire og et halvt år.

– Jeg flyttet hit for en uke siden for å begynne på VG2 helsefag. Men jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal bytte klubb ennå, sier han.

Uansett om han bytter klubb eller ikke, ser han for seg å fortsette å trene med Kirkenes-klubben i Fjellhallen. Det samme tenker Gaute Thomassen.

Vidt spenn

Det liker Sagbakken. Hun ønsker seg et vidt spenn av ferdigheter i klubben.

– Det er utrolig viktig at sporten er for alle, ikke bare de som trener for konkurranse. Utfordringen for oss når det gjelder konkurransetrening er at vi mangler utdannede trenere. Der har foreldre måttet skolere seg, sier hun. Klubben har flere eksempler på det, da det finnes trenerkurs man kan gjennomgå.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no