19. okt
TO GULL: Vilde Espeseth (t.h.)vant både alene og i double sammen med Sophie Owen-Davies.
 
Forsvarte favorittstempelet
Vilde Espeseth fra Kirkenes badmintonklubb hadde et tungt favorittstempel på seg før helgens norgesmesterskap for U23-spillere. Hun forsvarte stempelet med glans.

Publisert: 28.okt.2015 12:35
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Mesterskapet ble arrangert av Asker og Bærum badmintonklubber. Ifølge trener og pappa Aksel Espeseth gjennomførte de et flott arrangement i Bærum idrettspark. Hele 85 spillere var påmeldt og hele norgeseliten var på plass med 48 herrespillere og 37 damespillere.

Favoritt

En av favorittene på damesiden var ikke uventet Vilde Espeseth fra Kirkenes badmintonklubb. Hun gjorde ikke skam på dette favorittstempelet. Vilde kom seg greit gjennom rundene og selv om det underveis var jevne settsifre i kampene så hadde hun full kontroll.

Det som på papiret kunne se ut som en ganske åpen finale, mot Thea Kristina Johansen fra Sandefjord, ble ingen spennende finale i det hele tatt. Espeseth kontrollerte inn med sifrene 21-14, 21-18. Dermed var hessengjenta norgesmester U23 i single.

Usikker double

Det knyttet seg nok noe mer usikkerhet rundt double. Vilde og hennes mangeårige makker Sophie Owen-Davies (Pillarguri/Otta) har kanskje ikke fungert optimalt sammen gjennom det siste året. De måtte da også i kjelleren for å hale gullmedaljen i land. En spennende og lang tresetter mot Norges sterkeste seniorpar. Settsifrene 21-18, 20-22 og 21-17 taler for seg. Fasit ble to seire og to gull til Vilde og til Kirkenes badmintonklubb.

Vanskelig

Også Vildes søster, Ingelin, deltok i mesterskap.

- Hun fikk noe trøbbel i singlekampene der hun møtte en av de sterkeste seniorene her til lands og måtte gi tapt, sier Aksel Espeseth.

I double spilte Ingelin med makker Cecilie Li fra Haugerud i Oslo og gikk problemfritt gjennom første runde. I andre runde så det også lovende ut, men her ble det stang ut i tredje sett og dermed ute av dansen.

- Jeg var ikke til stede under mesterskapet, men både Vilde og Ingelin får svært mange positive tilbakemeldinger. Ekspertisen konkluderer med at også Ingelin viste periodevis høyt nivå og settsifrene 22-20, 19-21 og 21-18 i den siste kampen viser bare at det kan trenes og øves godt i Kirkenes også. Dette lover godt for fortsettelsen, sier Espeseth.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no