24. aug
FIKK ROS: Amund Erlandsen Sandø fikk skryt av Vegard Skorstad og de andre Rosenborg-trenerne da han var på et fire dager langt treningsopphold i klubben. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Fotballdrøm i oppfyllelse da Amund trente med RBK
TRONDHEIM: Det var på mange måter en liten fotballdrøm som gikk i oppfyllelse for Amund Erlandsen Sandø da han fikk muligheten til å trene med favorittlaget Rosenborg.

Publisert: 07.nov.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

AV: SVEIN HALVOR MOE

Det la ingen demper på innsatsen og opplevelsen at det var G 16-lagets treninger som var arena for KIF-spilleren som i forrige måned fylte 15 år. Amund fikk trene på de samme banene som klubbens A-lag benytter når de forbereder seg til kamper. Tiendeklassingen syntes det var stort å få være i fire dager sammen med Rosenborg-spillerne på dette alderstrinnet.

Klubben har for øvrig et av landets beste G 16-lag. De har spilt seg frem til NM-finale og har i neste måned forhåpninger om å bli norgesmestere. Start er motstander i finalen for tenåringene som feide Tromsø av banen i semifinalen. De som var Erlandsen Sandøs treningskamerater på flere økter har lite lyst til å reise hjem fra hovedstaden sølv. De holder ifølge Amund et høyt nivå.

Godt forberedt

- Jeg var forberedt på at det kom til å bli mye høyere intensitet på øktene enn det jeg er vant med da jeg troppet opp på min første Rosenborg-trening. Det er flest 2000-modeller på dette laget. Derfor var brorparten året eldre enn meg. Jeg syntes jeg klarte meg bra selv om det var langt høyere tempo og intensitet enn det jeg er vant med i KIF. Det var den største forskjellen, sa han.

Fornøyd var også Vegard Skorstad som ledet treningene. Han kunne fortelle at det er mange som henvender seg til Rosenborg og spør om det finnes noen mulighet for at de får trene med klubben. Pågangen er så stor at det er umulig å etterkomme alle ønsker. Men serievinneren prøver å strekke seg langt slik at flest mulig kan få referanser på hva som kreves av de som har ambisjoner.

Fikk nye impulser

- Det er mange spennende 15- og 16-åringer både i Rosenborg og andre klubber. Vår viktigste oppgave som trenere er å gi de innspill og referanser. Treningsiver er en viktig del av talentet. Det er de som er mest dedikerte og tålmodige som kommer lengst, sier Roger Naustan som har hovedansvaret for klubbens tenåringer. Han har vært med og levert mange spillere til klubbens A-lag.

Det er begrenset hvor mye lærdom det er mulig å suge til seg i løpet av noen hektiske dager. Amund fikk imidlertid stifte bekjentskap med en rekke nye øvelser i forbindelse med trondheims-oppholdet. Han kan fortelle at det aller meste av treningen foregikk med ball. 2001-modellen fikk føle på kroppen at treningskameratene var raske i forflytningen.

- Det er jo en grunn til at de har fått kontrakt med Rosenborg. Jeg syntes jeg klarte meg bra. Veldig motiverende var det også å få denne muligheten, sa Amund som har lyst til å fortsette fotballsatsingen. Det kommer etter all sannsynlighet til å skje i KIF ettersom han ikke har noen planer om å flytte på seg med det aller første. Neste år vil det etter all sannsynlighet bli videregående i Kirkenes på den reflekterte unggutten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no