22. okt
BOMTUR: Drømmeturen til Manchester fikk en skikkelig knekk for Kenneth Berg, Vidar Kristiansen, GFeir-Ove Andreassen og Tommy Erlandsen da de måtte forlate Old Trafford og kampen mellom Manchester United og Bournemouth avlyst.
 
Fotballturen til Manchester ble bomtur
Det var ikke innsatsen på banen som gjorde at 40-årsgaven til Geir-Ove Andreassen ble en nedtur. Kampen sist søndag ble avlyst da en bombelignende gjenstand ble funnet på toalettet på Old Trafford.

Publisert: 18.mai.2016 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

– Det var en temmelig slukøret gjeng som trasket hjem til hotellet fra Old Trafford, forteller Geir-Ove Andreassen.

Hemmelighet

Han fylte 40 år i februar, og i all hemmelighet hadde familien bestilt billetter til den aller siste kampen i årets Premier League, Manchester Uniteds hjemmekamp mot Bournemouth. De hadde alliert seg med vennene Kenneth Berg, Vidar Kristiansen og Tommy Erlandsen, og alle sammen hadde VIP-billetter på North Stand. Ingen av dem hadde vært på fotballtur til England før, og alle gledet seg noe voldsomt.

– Det var skikkelig tungt å holde det hemmelig. Vi har vært i lag på turer og jakt, og måtte holde på hemmeligheten fra januar til nå i mai. Det har holdt hardt, forteller Kenneth Berg.

Overraskelse

Geir-Ove Andreassen ante ikke at han skulle til Manchester heller da kameratene tok han med til Oslo.

– Jeg trodde vi skulle på tur til Oslo, gå på konsert eller noe, men da vi kom til Gardermoen avslørte de at vi skulle videre til Manchester og se på kamp. Om humøret hadde vært godt fram til da, ble det ikke akkurat dårligere. Vi gledet oss noe fryktelig, forteller Andreassen.

I Manchester hadde de guidet omvisning på stadion og restaurantbesøk med god mat og drikke to timer før kampen. Ekstra gode seter og plasser på tribunen var også med i VIP-pakken.

– Men det var ikke mange minuttene vi fikk sitte i de gode setene, dessverre, forteller han.

Kode rød

De hadde fått se lagene varme opp nede på gressmatta, da speakeren annonserte at tilskuerne på North Stand måtte forlate stadion på grunn av en «incident», en hendelse.

– Da vi gikk ned trappa hørte vi det sprake i radioen til en av sikkerhetsvaktene, «code red», kode rød, sa de. Da ble vi litt engstelige, dette hørtes alvorlig ut. Og da vi kom ut ble vi bedt om å trekke unna, og da var tonen blitt veldig streng. Da skjønte vi at dette var noe alvorlig, forteller Geir-Ove Andreassen.

Det som hadde skjedd var at sikkerhetsvaktene hadde funnet en mistenkelig pakke på et av toalettene, nettopp på North Stand, tribunene der de tre sør-varangergjestene satt.

Glemt igjen

– Kampen ble avlyst, og det var jo skikkelig surt. Det var en slukøret gjeng som trasket tilbake til hotellet. Det ble bare å spise middag og se på tv. Humøret var ikke akkurat på topp, sier Andreassen.

– Så fikk vi vite at bomba ikke var ekte, det var en øvelsesbombe som var blitt glemt igjen av sikkerhetsfolkene fra en øvelse dagen før. Det var jo litt pinlig, men samtidig tenker jeg at det var bedre at det var sånn enn at det var en ordentlig bombe, sier Andreassen.

Sikkerhetssjefen på Old Trafford tok etterpå på seg all skylda for at han hadde glemt igjen «bomba», og beklaget det hele. Det var flere hundre nordmenn blant tilskuerne.

Ny kamp

– Vi hadde likevel en skikkelig artig tur helt fram til dette skjedde, så det var ikke helt bortkastet, men det store høydepunktet gikk vi glipp av. Publikum skulle få bruke billettene til kampen på 17. mai, men vi må snakke med reiseselskapet og finne ut hvordan vi skal få refundert våre. Det kan bli vanskelig å samle oss til en ny tur, men vi har lyst å få det til, sier Kenneth Berg.

Kampen de ikke fikk sett live, ble spilt 17. mai. Berg, Erlandsen, Andreassen og Kristiansen så på TV at Manchester United slo Bournemouth 3-1. United endte dermed på femteplass i Premier League, med samme poengsum som byrivalene Manchester City, men med dårligere målforskjell.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no