19. okt
SIST: Bjørnevatn møtte Skarp i Bjørnevatn i april. Denne gangen gikk det ikke fullt så bra. (Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Fra 6-0 til 1-5
Bjørnevatn IL banket Skarp på hjemmebane i vår, men i helgas bortekamp fikk de like mye juling. Bjørnevatn IL er mye mer komfortable på hjemmebane, slår treneren fast.

Publisert: 10.aug.2015 16:11
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Bjørnevatn IL møtte Skarp på Alfheim stadion i Tromsø fredag. Der konstaterer trener Dag Helmer Mathisen at Skarp fortjente sine tre poeng, etter at sluttstillingen ble 5-1 i Skarps favør.

- Det var daft av oss fra start til mål, og det var fullt fortjent at vi tapte, sier Mathisen.

Ga opp

Tapet virker kanskje merkelig etter at Skarp ble rundspilt i Bjørnevatn i vår. I Bjørneparken sto stillingen 6-0 ved kampens slutt 26. april.

- Hva skjedde?

- Vi var mye mer på hugget sist. Vi er fremdeles ikke noe særlig komfortable med å spille borte. Gutta er mye mindre nervøse på hjemmebane, svarer Mathisen.

En del av problemet er at laget gir opp når det går mot slutten og motstanderen leder, ifølge ham.

- Skarp er et bra lag, men 5-1 blir litt mye. De to siste målene kom da det var to og fire minutter igjen av kampen, og ble sluppet inn helt unødvendig, sier treneren.

- Vi hadde en tendens til å gi opp i fjor også. Det har vi prøvd å unngå i år, men nå skjedde det, mener han.

Kunne utlignet

BIL hadde muligheten til å utligne halvveis ut i kampen. Mathisen forteller at de lå under med 2-0 i første omgang, men så klarte de å få inn et mål, så stillingen var 2-1 etter 40 minutter.

- Et par minutter ut i andre omgang hadde vi sjanse på 2-2, sier Mathisen. Men så tok Skarp ballen, kontret umiddelbart, og i stedet sto det 3-1 til tromsøværingene. Da gikk lufta ut av bjørnevatningene, som nevnt.

Gammel kjenning

Til helga er BIL på komfortabel grunn igjen: Søndag møter de Salangen på hjemmebane i Bjørnevatn. Det laget slo de på bortebane med sluttstillingen 1-2 i vår.

- Vi satser på tre poeng, slår trener Mathisen fast.

Han gleder seg blant annet til å møte en spiller som har spilt på Bjørnevatn nylig.

- Ruben Sletten spilte for oss i våres mens han var i militæret. Nå er han tilbake i Salangen. Det blir hyggelig å treffe ham igjen, men han får ikke noen gratiskamp, lover Mathisen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no