18. okt
JENTEFOTBALL: Finnmark fotballkrets har drevet pionervirksomhet i Murmansk og fått jentefotballen i god driv.
 
Fra null til hundre fotballspillere
For noen år siden spilte ikke en eneste jente aktiv fotball i Murmansk. Da Finnmark fotballkrets startet sin barentsfotballskole i fjor høst, fikk de med seg 140 russiske jenter.

Publisert: 07.apr.2016 09:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Fotballprosjektet i regi av kretsen har vært en suksess. Med 450 000 kroner fra Barentssekretariatet tar de nå suksessen et steg videre.

I tillegg til å være landslagstrener, brenner Roger Finjord også for fotballkretsens barentsprosjekt.

Inspirasjon

– I 2016 jobber vi hardt for å gi unge jenter og gutter i Murmansk oblast og Finnmark Fotballkrets inspirasjon og minner som vil utvikle dem som både fotballspillere og mennesker. Vi ønsker gjennom denne fantastiske støtten fra Barentssekretariatet å kunne utgjøre en forskjell i hverdagen for både spillere og trenere og går stolt i gang med arbeidet på ny, sier Finjord.

Målet har vært å få jentefotballen opp å gå i Murmansk. De to siste årene har det også vært arrangert historiske skolemesterskap for jenter i Murmansk fylke.

– Her deltok det jenter fra hele fem byer i Nordvest-Russland, forteller Finjord til nettsiden barents.no.

I tillegg til dette arbeidet rettet mot fotballjentene i nordvest-Russland, omfatter fotballkretsen sitt samarbeid med Russland også talentutvikling.

Talentutvikling

Finnmark fotballkrets har i mange år systematisk gitt sitt talentutviklingsprogram en internasjonal profil gjennom sitt samarbeid med Russland.

– På denne måten ønsker vi ikke bare å finne og utvikle fotballtalenter, men også gi ungdommene unike minner og erfaringer basert på dette samarbeidet. Gjennom hele året møtes de; til treningssamlinger, til kamper, til fagsamlinger og til turneringer. Denne måten å møtes på, på tvers av landegrensene, bygger både identitet og stolthet, gir både unge og voksne mulighet til å utvikle forståelse for andre kulturer, sier landslagstreneren.
Barentssekretariatets styre delte i forrige uke ut 6,4 millioner kroner til diverse store prosjekter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no