20. okt
GLEDER SEG: John Kristian Dahl måtte på grunn av forkjølelse stå over forrige helgs langløp i Sveits. Søndag går han for pallplassering i Marcialonga. (Arkivfoto: Svein Halvor Moe).
 
Går for pallen i Italia
CAVALESE: John Kristian Dahl har hatt en litt trøblete oppkjøring til denne sesongen. Kirkenes-gutten har allikevel ambisjoner om å kjempe om pallplassering i Marcialonga.

Publisert: 27.jan.2017 23:59
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Av Svein Halvor Moe

Den italienske klassikeren som er et av vinterens hovedmål for en av de aller beste i langløpssirkuset. John Kristian har fortsatt til gode å vinne det 70-kilometer lange rennet som i år blir godt og vel ei mil kortere. Det har sammenheng med at det er lite snø ved foten av Dolomittene og i det vakre Val di Fiemme-området. For Dahl og de beste har det ikke så stor betydning om rennet er seks eller sju mil langt. For en som sist vinter deltok i verdens lengste renn og gikk 200-kilometer og er god til å spurte, har ikke distansen så mye å si.

Hovedmål

- Det er Marcialonga og Vasaloppet som er hovedmålene mine i vinter. Det er en viss fare for at helgas renn kommer litt i tidligste laget ettersom jeg var syk i forrige uke. Dermed mistet jeg LaDiagonela som i utgangspunktet skulle være en viktig del av oppkjøringen til Marcialonga. Men jeg har fått trent bra denne uka og håper at forkjølelsen ikke har satt meg alt for mye tilbake. På søndag får jeg svaret på det. Jeg har forhåpninger om at det på en god dag skal være mulig å kjempe om en topplassering selv om det vil bli tøft, sier Dahl.

Heftig motbakke

Han er en av mange løpere som har potensial til å klatre øverst på pallen i det litt spesielle langløpet. Den dobbelte Vasaloppet-vinneren og lagkameratene skal rett før målgang stake seg opp en tre kilometer lang motbakke. Den bruker som oftest å skille klinten fra hveten. John Kristian vet at han har kapasitet til å avgjøre Marcialonga til sin fordel dersom han er med i front når det begynner å dra seg til. Men det er flust med tøffe konkurrenter. Tord Asle Gjerdalen og ikke minst Petter Eliassen er to av de som har lyst til å prege rennet.

John Kristian forteller til Sør-Varanger Avis at han nok relativt fort merker om han har dagen i de norditalienske alper. Det har vært mye stang ut for han og lagkameratene i Team United Bakers i vinter. Derfor er de revansjelystne når det skal stakes gjennom bygater og landsbyer i Val di Fiemme-dalføret.

Mange om beinet

Både han, Chris Jespersen og Johan Kjølstad har kapasitet og potensial til å vinne Marcialonga dersom de treffer med ski og dagsformen. Det er en forutsetning når det er så jevnt i langløpssirkuset som det som har vært tilfelle de siste årene. Det er også gode russere og andre bra utlendinger som stiller til start i rennet som har 8000 startplasser. Godt og vel 2000 av de som stiller har norsk statsborgerskap. Det forteller det meste om interessen for rennet.

John Kristian som slet med å få kontinuitet i treningen inn mot denne sesongen, håper han nå har brukt opp kvoten for sykdom for denne vinteren. Veteranen har helt siden han startet oppkjøringen på vårparten hatt den første søndagen i mars. Den dagen skal det kåres en ny vinner i Vasaloppet. John Kristian kan bli den første nordmannen som vinner det prestisjetunge rennet tre ganger dersom han klarer å krysse målstreken først.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no