18. okt
HOPP: Oliver Josefsen Johansen var en av svært mange barn som hoppet og spratt hele idrettsgallahelga.
 
Galla som slo alle rekorder
Barnas idrettsgalla er breddeidrett med stor B. Nærmere 300 barn deltok i idrettslige aktiviteter fredag, lørdag og søndag.

Publisert: 14.okt.2014 15:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Totalt 43 unger møtte fredag opp på Stall fire vinder på ridning, som var med i Barnas idrettsgalla for første gang. I overkant av 150 møtte opp til Zumba, Taekwon-do og aktivitetsløype i Barentshallen lørdag. Rundt 90 var med på bryting og håndball i Fjellhallen og klatring i gymsalen på Kirkenes skole. Dermed slår årets idrettsgalla, den tiende i rekken, alle rekorder.

– Fantastisk med så stor deltakelse alle dagene. Vi er stor takk skyldig til alle idrettslagene i kommunen som har hjulpet oss med avviklingen av dette arrangementet, sier Tony A. Pedersen i Hesseng IL.

Ridning

Ada Winnberg Heitmann er ti år og var først i køen på runderidningen fredag. Godt støttet av Ragna Tørstad, fikk Ada dreis på ridningen.

– Ja, det var artig, sier Ada.

– Så artig at du kunne tenke deg å begynne på ridning?

– Nei, jeg har nok andre planer, med fotball på Hesseng, svømming og håndball i Kirkenes.

Sammen med venninnen Elle gikk Ada inn til hestene for å høre mer om hvordan man steller dem og gir dem mat. De stoppet opp ved fullblods-araberen Gwardizta, der Lea Vedø Olsen svarte på spørsmål fra jentene.

– Det er mange som spør hva han heter, hvor gammel han er, hva han spiser og slikt, sa Lea.
Ada fikk børste hesten, mens Elle var litt mer avventende, da hun muligens var allergisk.

– Jeg visste ikke at jeg var allergisk, sa niåringen mens hun tørket tårene som kom fra øynene etter at hun kom inn i stallen.

Aktivitetsdag

I Barentshallen traff i Oliver Josefsen Johansen fra Hesseng. Han var en av dem som var høyt og lavt ute på gresset i Barentshallen.

– Her gjelder det å løpe fort, hoppe høyt og være rask under hinderet, sa Oliver, før det ble hans tur og han måtte beinfly, slik at hans lag kom før det andre i stafetten.
Mange hadde også stilt seg opp ved høydehopp og ikke minst ved Zumbaen, som var et veldig populært tiltak.
På avslutningsdagen søndag var det klart for håndball og bryting inne i Fjellhallen og klatring i gymsalen på Kirkenes skole.
Amund Arvid Nordli er fra Bjørnevatn og er sju år. Han skjøt straffemål mellom beina på instruktør Stein Tore Isaksen i Kirkenes IF og var veldig stolt.

– Det er kanskje ikke så rart. Pappaen min er håndballtrener, sa Amund.
På brytematta brøt seks år gamle Gard Hestvik Furnes mot Lauritz Hiim Haugseth på fem. De brøt for første gang og fikk skryt av instruktør Bjørn Nilsen i Kirkenes atletklubb.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no