19. okt
KLAR: Geir Sabbasen er spent foran sin lengste sykkeltur. Fredag 2. juni tråkker han i gang fra kaia i Kirkenes, som er enden eller starten av E6- alt etter hvordan man ser det
 
Geir har allerede samlet inn 8000 kroner til kreftsyke barn
Geir Sabbasen skal sykle 2830 kilometer langs E6 for kreftsyke barn. Målet er et sekssifret beløp. .

Publisert: 20.mai.2017 09:29
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Geir Sabbasen har ikke lave ambisjoner. I sommer sykler han langs E6 gjennom vårt langstrakte land for å samle inn penger til kreftsyke barn.

– Jeg drømmer om et seksifret beløp. Akkurat nå virker det fjernt, men alt er mulig, og det handler om hvor mye folk klarer og vil hjelpe meg, sier han engasjert.

Før han setter seg på setet har han allerede samlet inn en del penger. Da SVA hadde saken på trykk i papiravisen var summen 6000 kroner. Nå kan imidlertid Sabbasen si at beløpet har økt til 8000 kroner. Han har også funnet ulike sponsorer som gir han støtte til både utstyr og overnatting.

God respons

– Nå har jeg samlet inn 6000 kroner. Den siste uken har aktiviteten økt ettersom det var noen som begynte å oppfordre hverandre på Facebook til å støtte opp om prosjektet mitt. Det er en overveldende respons, og jeg ser frem til turen, sier Sabbasen.

Det var tidligere i år han annonserte planene sine om å ta sykkelen fatt. Han la planen om å tråkke seg gjennom Norge på langs.

Hvert eneste tråkk er for kreftsyke barn. For når han legger ut på ferden om snaue en og en halv uke er det med et mål om å kunne gi mest mulig til dem som trenger det mest.

Fikk du lest denne? Vil bli med på jernteppe-sykling

Oppfordrer folk

Selv om turen er lang og vil ta om lag tre uker skremmer ikke Geir.
Han gjør turen for en god sak. Og han er klokkeklar på hva som blir det viktigste under turen.
– Det viktigste er at jeg har været på min side, for ikke snakke om at siden min blir delt og at flest mulig blir med å støtte saken jeg sykler for ved gi penger, forteller han.

Gode forberedelser

Helt siden familiefaren så en åpning i den ellers fulle kalenderen i sommer, har han trent frem mot den strabasiøse turen.

– Nå gjelder det å bruke de siste ukene til å prikke formen. Jeg liker å sykle, men det er også viktig med styrketrening. Samtidig er jo turen i seg selv en ordentlig treningstur, sier han.
Den siste tiden før reisen håper han på økt engasjement, og å sikre seg riktig utstyr. I disse dager venter han på sykkelvogna si.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no