18. okt
STERKT: Steinar Gilberg brukte bare en time 24 minutter og 54 sekunder på den 43 kilometer lange Pasvik Offroad. Her har han startet innspurten. (Alle foto: Tor Sandø).
 
Gilberg satte ny, sterk offroad-rekord
Steinar Gilberg fra Varanger sykkelklubb satte en knallsterk ny rekord under Pasvik Offroad lørdag.

Publisert: 09.sep.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Det eneste målet Gilberg hadde for deltakelsen i årets Pasvik Offroad var å slette tanaværingen Stein Joks sin rekord på den 43 kilometer lange løypa på en time og 26 minutter.

Knalltid

Lørdag ettermiddag ble Gilberg klokket inn på tiden 1.24.54 på grusbanen på Pasvik folkehøgskole.

-Jeg greide målet mitt med god margin. Løypa var fantastisk, tørr og god. Bortsett fra et skikkelig ufyselig regnvær underveis, så gikk dette akkurat som planlagt, sier Gilberg etter målgang. Han var litt sliten, men kom seg fort. Som oppvarming syklet han til start fra Hesseng og skulle «sykle seg ned» igjen på samme strekning.

50 år gamle Gilberg slettet sin personlige rekord i Birkebeinerrittet med hele sju minutter forrige helg. I tillegg vant han sin klasse i et tour-ritt i fødebyen Levanger i sommer. Han har også syklet Varanger Grand Prix. Han har ingen planer om å gi seg med syklingen og treningen.

Kjell Malin, som syklet nest raskest, måtte se seg slått med hele åtte minutter og 21 sekunder lørdag.

Schistad beste trimmer

Totalt var det 17 aktive og 17 trimmere som deltok i helgens Pasvik Offroad i regi av IL Pasvik Hauk og IL Nordlyset. Aller først inn mot mål kom Bjørn Wiggo Schistad. Han brukte 1,48,50 fra starten på Skjellbekken og til mål på folkehøgskolen.

- Jeg er godt fornøyd. Løypene var fantastisk tørre og fine. Jeg synes nesten ikke at jeg tok meg ut før siste bakken mot mål.

Arrangørene var veldig godt fornøyd med årets Offroad.

- Ja, vi klager ikke. Deltakelsen var større enn fjorårets og da blir vi fornøyde, sier Ketil Foss i IL Pasvik Hauk.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no