19. okt
Det var nesten 300 påmeldte til årets Barentsstevne som gikk av stabelen i helga.
 
Gjestene dominerte Barentsstevnet
Russerne og finnene stakk av med de fleste pallplasseringene, men Christina Sesor fikk bestemannsprisen i sin klasse.

Publisert: 25.jan.2016 17:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Etter seks konkurranser var det avgjort, og antall poeng skulle telles opp. Christina Sesor fra Kirkenes svømmeklubb vant bestemannsprisen i dette internasjonale svømmestevnet med mange sterke talenter fra hele Barents-regionen som vi garantert kommer til å høre mer av i årene som kommer.

Innsatsvilje

Ingen andre fra Kirkenes svømmeklubb kom til finale denne gangen, men innsatsviljen og pågangsmotet kunne ingen ta fra de andre utøverne. For det var alvorlige blikk, spenning og nerver blant utøverne.

En bekreftelse på dette fikk vi da svømmeinstruktør Tommy Karlsen spurte en av de minste utøverne:
– Er du sliten?
Hun så på han med alvorlig blikk og hivende pust.
– Ja. Og det hjelper ikke om du maser heller!

Gode finner og russere

Ifølge den finske treneren for Swimming Club Rovaniemi var dette en viktig del av forberedelsen til det finske mesterskapet som begynner om ni uker. Og klubben gjorde en svært god figur, de vant flere individuelle premier og stafetten.

De russiske utøverne var aldri langt bak. Det stod om fire hundredeler da Lotta Kuulasmaa fra Rovaniemi slo arkhangelske Ekaterina Tarasova på 50 meter bryst i finalen på Lørdag.

Enormt trykk

23 klubber fra Norge, Russland og Finland var representert da Kirkenes svømmeklubb arrangerte Barentsstevnet i Barentsbadet denne helga. Med nesten 300 påmeldte ble det et enormt trykk, både i basseng og organisatorisk. Og de lyktes til de grader – noe mange av deltakerne og trenere påpekte. Med iherdig dugnadsarbeid og god støtte fra næringslivet i Sør-Varanger gikk det hele etter planen.

Samlet premiepott var over 100 000 kroner. Stevnet er blant de største i Nord-Norge, og ble dannet i 2011 i nåværende form.

Ønsker større fokus

Trude Pettersen fra Kirkenes svømmeklubb var storfornøyd med antall påmeldte. Men savnet påmeldte fra andre steder i Norge. Gjerne profilerte klubber og dets svømmere. Noe som mest sannsynlig hadde resultert i at Barentsstevnet hadde blitt større og fått mer innflytelse over det ganske land. Og internasjonalt. Det kommuniseres godt blant klubbene mot sør og Pettersen håper Barentsstevnet for kommende år framover er i økt omfang.

Viktighet samarbeid

– Det gror talenter i sporten og rekrutteringen blomstrer, påpekte KSKs assistent Xavier Cusidó Oliete.
Ti-femten av de yngste rekruttsvømmerne var samlet i et hjørne i bassenget.
– Disse barn som du ser leker i vannet nå, er fremtiden i sporten vår, sa assistentreneren.
Det var som et symbol på den samlende effekten et slikt stevne har mellom landegrensene. Bekreftelsen på godt samarbeid og respekt mellom utøverne fikk man se når utøvere fra de forskjellige land gratulerte hverandre etter endt løp. I ekte sportsånd.

Gjennomføringen

Stevnet startet kl 0900 lørdag og fortsatte utover hele dagen. 17.30 ble det avholdt finaler i utslagningscup i 50m bryst. Det gikk raskt unna med vel kun ett minutt mellom hvert heat med tanke på stort antall påmeldte. Stevnet startet kl 0900 søndag, finaler avholdt klokka 1330.

Speaker Trude Pettersen hadde god kontroll med opprop av navn og lag til enhver tid. Begge dager ble det gjennomført egne stevner for norske rekrutter. Lørdag startet rekruttstevnet kl 16.30, søndag kl 12.30.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no