6. des
TROPPEN: Hele troppen i Kirkenes badmintonklubb samlet under Vintergnisten i Tana. (Ale foto: Aksel Espeseth).
 
Gnistret i Vintergnisten
Sist helg så var det igjen duket for Vintergnisten i Tana. Badmintonfolket fra nord og øst og sør skulle kjempe om medaljer og også litt prestisje.

Publisert: 11.mar.2017 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Et 50-talls store og små hadde tatt turen til Tana i vinterværet. Også denne gangen så det ut til at majoriteten av spillere skulle komme fra vårt nærområde i øst og bortimot halvparten kom fra byene og tettstedene på Nordvest-Kola og Murmansk Oblast.

En dag

Gitt det lave antallet deltakere så valgte man å kjøre hele turneringa i løpet av lørdag. Da ble det tett program for noen, spesielt de som var med i alle tre disiplinene og som kjempet seg frem til både semifinaler og finaler. Russerne stilte denne gangen også opp med U11-spillere og tre stykker av dem.

- Dette er veldig bra og viser at de setter pris på turene til Finnmark og turneringene her hos oss, sier Aksel Espeseth.

I tillegg deltok også aldersbestemte spillere fra Berlevåg og Mehamn dukket opp, i tillegg til arrangørklubben og spillere fra Kirkenes BK.

- Hammerfest sin vane tro stilte med flere av sine gode seniorspillere og ikke minst hadde arrangøren klart å få årets Norgesmester på spinnesiden til å ta turen til Tana.

Bra resultater

Resultatmessig ble dette en bra helg for Kirkenes. I klassen U15A dro duoen Karina Andersen og Ragnhild Dalhaug til med henholdsvis gull og sølv i single og også kjørte de på med førsteplass og gull i double. Begge jentene spilte jevnt og sikkert gjennom alle sine kamper og det var først i finalen at styrkeforholdet dem i mellom ble klart.

- Veldig bra gjennomført av begge to, sier Espeseth.

Andrine Sofie Wiik slo seg til femteplass i DSU15A. Andrine fikk også med seg en tredjeplass i mixdouble C sammen med pappa Gaute.

Joakim Andreassen var den tredje pokalvinneren fra Kirkenes; han storspilte med stor fornuft i enkelte kamper og kom hjem med en bronse i herresingle C. I tillegg til en tredjeplass i mixdouble sammen med Hanna Charlotte Wiik og nummer fem i herredouble sammen med Nikolaj Korostel fra Kirkenes.

- Av øvrige resultater så nevner vi Hanna nummer fem i damesingle B og den samme Hanna nummer tre i mixdouble B sammen med makker Ngamata Pedersen fra Tana BK.

Vilde Espeseth

Tidligere Kirkenesspiller Vilde Espeseth (nå Sandefjord) har vinterferien og brukte en dag av den til å stille opp i Tana. Her møtte hun åtte hevnlystne herrer i senior A.

- Flere av de samme herrer hadde noe å hevne fra en batalje i Kirkenes tidligere i vinter og ifølge sikre kilder så har i hvert fall gutta fra Hammerfest spisset formen inn mot Vintergnisten, sier pappa Espeseth.

Vilde slo dem i tur og orden, både mot russisk og norsk motstand og gikk seirende ut av klassen herresingle A.

Litt spenning var det en stund i finalen mot sterke Ole Salomonsen fra Hammerfest, der Vilde tapte knepent første sett med 18-21. Derifra og inn var det imidlertid rimelig fritt frem. Den samme Ole var Vildes makker i herredouble og de fungerte bra sammen helt frem til finalen. Da hadde det tøffe kampprogrammet sørget for at det begynte å bli tomt for energi. Og det ble med sølv. I mixdouble hadde Vilde partner fra Murmansk, nemlig Egor Obukhov. De spilte hele veien gjennom turneringa uten de helt store problemer og stod på toppen av pallen til slutt.

Godt gnist

Aksel Espeseth skryter over årets Vintergnist i Tana.

- Arrangementet skal initiativtakerne ha all ære av. Greit gjennomført og som alltid føler man seg svært velkommen ved Tanabredden, sier Espeseth.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no