19. okt
FORNØYD: Ine Løvlien var godt fornøyd med 30. plassen i NM. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
God NM-start for Ine
LYGNA: Ine Løvlien er i ferd med å få uttelling for den treningsinnsatsen hun har lagt ned det siste halvåret og tidligere i karrieren. Det var sprut over det Kirkenes-jenta presterte på åpningsdistansen i NM torsdag. Av Svein Halvor Moe

Publisert: 02.feb.2017 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

- Jeg er fornøyd selv om jeg ikke nådde målet om topp 20-plassering. Først og fremst fordi jeg hadde en ganske god følelse selv om det var tøffe løyper og jeg ikke fikk noe gratis. Jeg måtte jobbe hardt for å få til det løpet og den plasseringen jeg fikk, sa Ine etter at hun hadde blitt nummer 30 på 15-kilometer klassisk i det som hun betegnet som et skikkelig sliteløp. Hun var 4,43 bak vinneren, Marit Bjørgen.

Kjempet godt

Løvlien konkluderte med at hun kjempet godt på en tung dag og fikk ganske bra uttelling. 22-åringen har hatt fin formstigning etter at det fungerte heller dårlig i Lahti og Finland rett etter nyttår. I den finske skimetropolen var det lite som stemte. Det gikk faktisk så tungt at hun ble en smule bekymret. En av fylkets beste kvinnelige løpere fikk den oppturen hun håpet på Sjusjøen to uker etter.

- Jeg har sagt i flere uker og måneder at det er NM som er det store målet i vinter. Derfor var det artig at jeg skulle få det til på Sjusjøen, sier Løvlien som gikk sitt beste distanserenn noensinne i Mjøs-traktene i det som var den siste NM-testen. Hun beviste i går at det ikke var tilfeldig at toppfarten var så høy som den var da hun slo mange sterke løpere i norgescupen.

- Jeg ser frem til fortsettelsen ettersom jeg er i ferd med å finne tilbake til litt av den spruten og friske taktene jeg hadde inne på mine beste juniordager. Det er veldig motiverende at kroppen spiller på lag igjen, sier Løvlien som ser frem til resten av NM.

Sprint

Hun har forhåpninger til sprinten og er i posisjon til å kjempe om en plass på Lillehammers førstelag i stafetten. Det kan i så fall by seg mulighet til å ta en ny NM-medalje dersom hun klarer å komme med på deres førstelag.

På herrenes 15-kilometer endte Jørgen Sæternes Ulvang på en 48. plass (3,50 bak vinneren Didrik Tønseth), Peter Andersen kom på 62. plass (4,14) og Krister Aaen Pedersen nummer 103 (5,39).

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no