18. okt
DRØMMESTART: To seire og en remis på de tre første kampene gir delt førsteplass i klasse kadett B for kirkenesgutten Rasmus Arvola Gabrielsen (13).
 
God NM-start for Rasmus
Rasmus Arvola Gabrielsen fra Kirkenes har gjort en meget god start på Landsturneringen i sjakk. To seire og en remis er status på de tre første kampene.

Publisert: 06.jul.2015 15:51
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Landsturneringen kalles også norgesmesterskap. Årets turnering spilles i Oppsal arena i Oslo.

Arvola Gabrielsen (13) konkurrerer i klasse Kadett B. Sjakk-talentet vant i mai det nordnorske mesterskapet i Tromsø og gjorde også en meget god figur under finnmarksmesterskapet i Lakselv i april. Denne uken er det landsturneringen/NM i Oslo i regi av Nordstrand sjakklubb som gjelder.

Rasmus er ranket som nummer fire i kadett B-klassen, men har tatt en delt ledelse med to andre spillere etter tre kamper.

Først vant han over Haakon Wright, før han fulgte opp med en remis mot Håkon Waage. Etter et tre timer langt oppgjør mandag mot Håvar Dahl, avgjorde kirkenesgutten partiet til sin fordel. Han har dermed 2,5 poeng etter sine første tre partier. Det har også Vladimir Merzliakov og Mattis Mikkelsen.
Turneringen fortsatte med en ny kamp mandag ettermiddag. 16 spillere konkurrerer i kadett B-klassen i Landsturneringen/NM.
Arvola Gabrielsen er søskenbarn med Benjamin Arvola, som er ranket nummer 40 i Norge.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no