18. okt
TRENERSUKSESS: Anatolij Anisimenko og Nikolaj Aleksejev har gjort en god jobb med KIF-laget denne sesongen.
 
God sesong av KIF
Etter siste helgs maktdemonstrasjon mot Porsanger, så er det klart at årets sølvgutter i 3. divisjon er Kirkenes IF. Dette betyr ikke at de slipper opp gassen. Kun tre poeng gjelder mot Skjervøy lørdag.

Publisert: 08.okt.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Kampen kommende lørdag mot Skjervøy er en ren formalitet, men Kirkenes IF går for en ny seier, som eventuelt blir den tiende på hjemmebane.

Opprykk

Kirkenes IF har gjennomført en brukbar sesong forholdene tatt i betraktning. Anatolij Anisimenkos lag har igjen vært nærmest utilnærmelige på hjemmebane. Bare opprykksklare Tromsø 2 har greid å ta poeng fra dem på Kirkenes stadion, da tromsøværingene vant kampen som var sett på som opprykksfinalen. Selv om KIF slo Tromsø 2 i sesongens andre seriekamp, så ble det tidlig klart at Tromsøs andrelag var både bedre og jevnere besatt enn KIF denne gang. Noen jevne kamper på bortebane, som endte med tap, skiller KIF fra det som var sesongens mål, nemlig opprykk. 3-4 mot Ishavsbyen, 1-2 for Skjervøy og 1-2 mot Fløya er tre av kampene der de burde hatt poeng, men ikke fikk det. Når de i tillegg ikke greier å slå Bjørnevatn og BUL på bortebane, så ender det som det gjør med nok en sesong i 3. divisjon. Men sesongen har også sine lyspunkter. Jørgen Jerijärvi Nilsen og Milos Vucenovic har gjennomført to knallsesonger. Førstnevnte er toppskårer med hele 21 mål, Vucenovic er nummer tre på samme statistikk med 17. De to har dermed stått med 38 av de 60 målene laget har fått så langt.

Fornøyd

I løpet av sesongen har Kirkenes IF kvittet seg med en av de beste spillerne de siste sesongene, Jørn Egil Persen, som dro til Tromsdalen i høst. Som vanlig er det mange unge spillere hos de blå-hvite, som Jonas Mannsverk, Tor-Johnny Bendiksen, Henrik Floer, for å nevne noen. Og når nevnte Jerijärvi Nilsen og Vucenovic har levert så til de grader foran motstandernes mål og keeper Paulius Pocius foran eget mål har stått stødig der bak, så har dette gitt KIF-spillerne troen på egne ferdigheter og vært med helt der oppe gjennom hele sesongen. At det ikke holdt helt inn får så være. KIF blir nok med i opprykkskampen også neste sesong.

Spillende trener, Anisimenko er godt fornøyd med sølvsesongen.

– Statistikk og tabellen forteller mye. Vi har sikret oss andreplassen sju poeng foran tredjeplassen etter en glimrende kamp der vi vant 6-0. Med 60-25 så har vi den klart beste målforskjellen bortsett fra opprykksklare Tromsø 2. Vi skårer mange mål og er gode bakover på banen. Jeg er kjempefornøyd med at vi gjennomfører vår beste sesong på fem år. Dette er virkelig noe å bygge videre på. Vi toppet tabellen ganske lang tid i løpet av sesongen. Bittert nok, så tapte vi den viktige hjemmekampen mot Tromsø 2. Det kostet oss opprykket, sier Anisimenko som satser på å være en utfordrer til opprykksplassen også neste sesong. KIF har ikke mye å spille om hjemme mot Skjervøy lørdag, men vil avslutte sesongen med stil og hevne det bitre 1-2-tapet for dem fra slutten av juni.

Lokalderby

Og med KIF på sølv og også BIL på øvre halvdel av tabellen så blir det nye lokalderbies i 3. divisjon avdeling 12 også kommende sesong. Årets sesong bød på to jevne thrillere, der Kirkenes IF stakk av med poengene på Kirkenes stadion (1-0 etter mål av Milos Vucenovic 16. mai) og der det ble poengdeling i Bjørneparken (1-1 etter mål av Kenneth Kainulainen Kurthi for BIL og Milos Vucenovic for KIF 29. august. Det er bare å begynne å glede seg til en ny 16. mai-thriller.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no