22. okt
GODT SPILT: Karina og Joakim Andreassen spilte god badminton under det uoffisielle norgesmesterskapet for U15- og U17-spillere i Kristiansand i helgen.
 
Gode plasseringer i tøff konkurranse
Karina og Joakim Andreassen fra Kirkenes badminton slo godt fra seg og fikk gode plasseringer i hard konkurranse i helgens uoffisielle NM for U15- og U17-spillere.

Publisert: 13.apr.2016 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Det begynner å bli et par sesonger siden Kirkenes badmintonklubb (KBK) fikk pallplass og medaljer i det uoffisielle norgesmesterskapet for U15- og U17-spillere (UBM). Det ble det heller ikke denne gangen i Kristiansand.

– Våre representanter, Karina og Joakim Andreassen, fikk likevel vist seg fram og gjorde det godt i kamp med harde konkurrenter, sier trener Aksel Espeseth.

Ikke sluttspill

Stortalentet Karina ble dessverre syk et døgns tid før første kamp, men hanglet seg likevel gjennom til en for henne litt skuffende plassering i single. Hun kom seg ikke ut av puljespillet og dermed heller ikke til noe sluttspill.

– Det kommer nye sjanser og muligheter i neste UBM og i årene framover, sier Espeseth.
I damedouble gikk det etterhvert litt lettere for Karina Andreassen, sammen med makker Angelica Brovold fra Hammerfest. Her ble det til slutt åttendedelsfinale og totalt en niendeplass. Tilsvarende plassering ble det også i mixdouble med hennes faste makker Thomas Barth fra Bergen.

– Forholdene tatt i betraktning så gir vi Karina godkjent gjennomført turnering i det som er årets store happening for de yngste, aldersbestemte badmintonspillerne i Norge, sier Espeseth.

Jevnspilt

Karinas bror, Joakim i U17, deltok også i UBM for første gang. Han møtte svært tøff motstand også i single, men spilte flere gode parti underveis. I sin første puljekamp så var det spenning helt til tredje sett og med seier i første sett og med tap 20-22 i de to siste settene, så var det bare tilfeldigheter igjen. Beste resultat oppnådde han i double sammen med makker Markus Hansen (Sandefjord). Guttene vartet like godt opp med åttendedelsfinale og dermed totalt en niendeplass i tøft selskap.

– Vi synes at begge våre spillere gjorde en god og godkjent innsats i UBM. Det er ikke bare enkelt å markere seg i en slik «heksegryte» med i alt 225 spillere fra hele 36 norske klubber, sier Espeseth.
Nesten 500 badmintonkamper ble gjennomført i løpet av UBM-helga på Sørlandet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no