11. des
SIMULERER: Golfentusiastene Stig Andersen, Johan Hildonen, Randulf Olsen, Morten og Theodor Figenschou og Geir Koppen, foran en bane i Sverige i golfsimulatoren i Kirkenes.
 
Golferne drømmer om egen bane
Men i første runde er golfentusiastenes simulator flyttet til en garasje i Kirkenes.

Publisert: 03.apr.2016 18:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Trimmen er byttet ut med vognmann Jan Andersens tidligere garasjelokaler i Kirkenes et godt golfslag unna. De trange lokalene på Trimmen er byttet ut med romslige golflokaler, med simulatoren i et 80 kvadratmeter stort lokale. Også her er golfbaner over hele verden bare et tastetrykk unna.

Drøm

Totalt har Kirkenes golfklubb tolv aktive medlemmer.

- Vi som reiser rundt og konkurrerer, representerer Varanger golfklubb, sier Geir Koppen, som er Sør-Varangers beste golfspiller og nummer tre i Finnmark.

Koppen og golfspillerne reiser verden rundt og spiller golf. Med gode forhold i nærheten, både i Vestre Jakobselv, Lakselv, Alta og Levi, stikker ikke golfentusiastene under en stol at de ønsker seg en egen bane også i Sør-Varanger.

- Drømmen er der, men ligger nok noe fram i tid, innrømmer Stig Andersen. Inntil da, må golfspillerne bruke simulatoren på hjemmebane.

- Den er virkelig nok den, sier Koppen og sender av gårde et slag med over 150 kilometer i timen.

Tre alternativer

Barentshallene er i den spede begynnelsen med golfbane og sendte inn noen innspill i forbindelse med revidering av kommunedelplanen for idrett og fysisk aktivitet for en tid tilbake.

- Her spilte vi blant annet inn mangel på haller til turn og storhall med kunstgress. Samtidig sendte vi også inn behovet for en golfbane. Det er selvsagt bare på idé-stadiet og ikke noe som vi som foretak skal være pådriver for, men kanskje samarbeide om. De første tankene for ny golfbane har gått til Gudmundlia, Høybukta og Bjørnelvdalen, med sistnevnte som det klart beste alternativet, sier daglig leder Audun Andersen i Barentshallene. Han understreker at det ikke er gjort noen formelle henvendelser til eiendomsbesittere.

18 millioner

En golfbane er dyrt å bygge.

- Å bygge en golfbane er både plass- og kostnadskrevende. Det vil koste rundt en million per hull, 18 millioner kroner for en 18-hulls bane, sier Stig Andersen.

- Det trengs en bane som ikke er så veldig langt unna bysentrum, gjerne sykle-avstand, slik at vi får ungdommene med oss og kan rekruttere nye golfspillere. Det er en fantastisk sport, der du får masse gratis trim, både for ung og gammel, sier Koppen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no