18. okt
SEIER: Gøran Lissner Johnsen vant alt han deltok på i NNM-runden i Skafferhullet. (Alle foto: Martin Gramnæs).
 
Gøran og Espen gjorde rent bord
Ingen kunne hamle opp med gutta i Kirkenes Motorklubb under NNM-runden i Skafferhullet lørdag.

Publisert: 08.sep.2015 10:11
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

- Nå er jeg glad, men veldig sliten, kommenterte Gøran Lissner Johnsen etter å ha vunnet begge heatene, og dermed tatt hjem seieren i både 125 klassen og MX2.

Ledet suverent

Det gikk godt hele veien for Johnsen. Selv med et maskineri som teknisk sett er svakere enn de andre i den vasseste MX2-klassen.

- Der kjøres det både 250cc og 450cc, men jeg ser ingen grunn til å kjøpe større sykkel når det går så bra som nå, forteller sekstenåringen som selv trakterer en KTM 125 kubikk sykkel. Han kunne melde om gode baneforhold og en sykkel som fungerte perfekt.

- Jeg har trent mye og fått opp farten veldig, forklarte han før de to siste løp. Han var da rimelig klar på at førstepremiene skulle være med hjem. Noe han da altså greide, - i begge klassene han deltok i. Neste mål er NM-runde på Elverum neste fredag, og til neste år er planen å kjøre full NM-sesong. Noen store forhåpninger til runden sørpå, har han imidlertid ikke.

- Jeg har kjørt en runde tidligere og da kom jeg på 16. plass. Banen i Elverum er mer utfordrende enn den vi har her, forklarte han.

Fort i svingene

Også Espen Marius Johnsen gjorde det skarpt i klassen MX2 ungdom. På tross av at også han stilte med 125 kubikk, og et par uker tidligere hadde veltet med lettsykkel og slått både ankel og ribbein.

- Jeg er for gammel til å kjøre i 125cc-klassen, forklarte han. Det viste seg fort at også her er det ikke motorstørrelsen det kommer an på.

- Du må være godt trent og ha god kondisjon. Samtidig må du ha stor fart i svingene. Det nytter ikke å roe ned der, for på langstrekkene kan alle kjøre fort, påpeker han.

Suksess

Sånn rent arrangementsmessig gikk ting bra, ifølge arrangør. Det ble kjørt flere klasser i samme løp for å få flere sykler på banen samtidig. Nathaniel Eitran Olsen i MX65-klassen fikk seg en trøkk i skuldra, og ble for sikkerhets skyld tatt med til sjekk på legevakten av ambulanse som var til stede på hele stevnet. Det var ikke noe alvorlig, fikk vi rapportert. Også tidsplanen ble holdt rimelig bra. Premieutdelingen ble holdt en halvtime på overtid. Da var også værgudene lei, og duskregnet som startet under de siste heatene utviklet seg til det som av mange kalles utrivelig utevær.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no