7. des
Norgesmester Kaja Bergersen.
 
Gulljenta Kaja
Da Kaja Bergersen ble norgesmester i bryting i Porsgrunn 9. og 10. mars, så var det Kirkenes atletklubbs 42. NM-gull.

Publisert: 19.mar.2013 15:55
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Bergersen brøt i piker 44 kilo i 15-årsklassen. Klassen var tøff med elleve sterke brytere. Det ble fire kamper for Kaja sin del og alle endte med seier.

- Jeg slet veldig i tre av kampene. Allerede i den første kampen, lå jeg veldig mye nede. Det ble et tøft stevne, der jeg måtte slite i alle fire kampene. Det var først etter den siste at jeg skjønte at jeg hadde vunnet, sier Kaja, der hun finner fram medaljen og pokalen.

Tett og tøft

I den første kampen, mot Agathe Henriksen fra Stavanger, møttes de to sterkeste bryterne i klassen. Det ble både tett, jevnt og tøft. Henriksen ledet store deler av kampen, men så brukte Kaja det som er hennes store styrke på brytematta.

- Det er at hun aldri gir opp. Hun har alltid den rette innstillingen når hun stiller til kamp. Kaja er utrolig sterk i hodet, smidig og rask og veldig vanskelig for motstanderen å få has på. Hun er rask og god teknisk og ikke minst taktisk. Kort og godt et kjempetalent som er god på treningene og vet hva som skal til for å bli god, sier Willy Bangsund, som har trent NM-vinneren siden hun kom på brytetrening første gang som femåring.

- Det er det hun selv som styrer. Men Kaja har noe som er så viktig dersom du skal bli en vinner i bryting og i andre idretter. Hun har lært seg å tape, sier Bangsund.

- Jeg har også hatt motgang, så da lærer man det å tape, sier hun.

Kaja har også en storebror som er høyt oppe i norgestoppen i sin klasse. Han har nylig tatt seg en liten pause fra brytingen, men har begynt å trene igjen. Lillebror Gaute er også med. Og det er ikke noe i veien med ambisjonene der heller.

- Han sier allerede nå at han skal bli EM-mester når han blir stor, sier Kaja.

Etter seieren i Porsgrunn har hun fortsatt to år igjen i klasse P15, før hun blir ungdom mellom 16 og 18 år.

- Målet er å bli ungdomsmester, sier hun.

Bryting trener hun tre-fire ganger i uka. I tillegg trener hun også håndball, der hun selvfølgelig spiller tøft på strek.

- En av dagene er det både håndball og bryting. Håndballen blir en god oppvarming for brytetreningen da, sier aktive Kaja, som også har spilt fotball og drevet med turn, leikarring og svømming.

Nå går ferden til Atlas-stevnet i Fredrikstad 6. og 7. april, før Aprilstevnet på hjemmebane i Fjellhallen 20. april.

Ungdomsmesterskap

Det er bra bredde i Kirkenes atletklubb for tiden og ikke bare Kaja Bergersen som har gjort gode resultater i større stevner den siste tiden. I ungdomsmesterskapet i Kristiansund siste helg gjorde første års ungdommer, Iris Ryeng og Marius Tjelde det bra. Iris i 52-kilosklassen fikk en sjuendeplass, mens Marius i 63-kilosklassen fikk en femteplass.

- Begge er første års ungdommer og dette var som forventet. Jeg er meget godt fornøyd med dem begge, sier Bangsund.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no