18. okt
GUTTEHÅNDBALL: Robin Bardaksi, Nikolai Monsen, Daniel Tihomirov, Iver Persen, Richard Jensen og Fredrik Torgersrud-Skogan
 
Guttehåndball i skuddet
Et knapt år etter at et fjortenårslag ble trukket, dukker et nytt tolvårslag opp i Kirkenes IF.

Publisert: 17.feb.2016 10:31
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Klubbens håndballgruppe merket etter Nyttårsturneringen at interessen for guttehåndball begynte å ta seg opp. At Norges håndballherrer gjorde en god figur under EM i Polen i januar gjorde også at guttene strømmet til håndballdekket igjen.

Rekrutteringen

– Først kom det noen gutter. Så utfordret vi dem på å rekruttere andre gutter. Etterhvert har vi blitt elleve, nok til at vi ønsket å dra i gang, sier Carlo Mortensen, som er en av trenerne som skal ta seg av håndballsatsingen på guttesiden.
KIFs håndballgruppe har hengt opp lapper på Sandnes, Hesseng og Bjørnevatn. Fortsatt er det ønskelig med flere håndballgutter.

– Vi har mange guttespillere i de minste klassene, sier Mortensen.
Flere av de andre finnmarksbyene klarer å holde guttehåndballen i hevd. Vardø har, Vadsø har et mix-lag, mens Alta har mange guttespillere.

– Alta er håndballmetropolen framfor noen, et forbilde for oss alle, sier Mortensen.

Damer og herrer

Han mener at håndballens mål i Sør-Varanger må være et dame- og herrelag i framtiden.

– De klarer det andre steder. Og en kommune med så rike håndballtradisjoner som Sør-Varanger bør klare dette, sier Mortensen.
Guttene trener på mandager og har fellestreninger med jentene tirsdager. På onsdagene er det stort sett ren jentetrening.

– Vi må ikke glemme jentene heller og ønsker gjerne at flere jenter begynner å spille håndball. Også fordi guttene vi har fått fram nå skal ha noen å spille i mot, sier Mortensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no