16. okt
FØRSTE: Oliver Staalesen og Rolf-Oskar Bøgeberg var på sin første sonesamling. Bak står soneansvarlig Anton Romanov.
 
Håper å spille seg inn på kretslaget
Rolf-Oskar Bøgeberg (15) og Oliver Staalesen (14) møtte i Barentshallen fredag med håp om å kunne få spille mot vestfylkets - og kanskje etter hvert Nord-Norges beste i samme aldersgruppe.

Publisert: 08.okt.2014 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Fredag kveld var høstens første sonesamling i gang i Barentshallen. Utplukkede fotballspillere fra lagene på sørsiden av Varangerfjorden, født imellom 1999 og 2001, møttes for å spille og trene sammen. Målet var å plukke ut tre kretslag: Ett jentelag og to guttelag.

- Vi har 31 spillere her på guttesiden, pluss et par som ikke kunne møte i kveld, og vi regner med at omtrent 20 spillere blir tatt ut til sonelaget, og de får spesifikk trening videre, fortalte soneansvarlig Anton Romanov.

Spisskompetanse

15 år gamle Rolf-Oskar Bøgeberg fra Kirkenes og 14 år gamle Oliver Staalesen fra Hesseng var blant spillerne som stilte på guttesiden. Begge er forsvarsspillere som har spilt fotball siden første klasse, men de hadde ikke fått prøve seg på sonelag før, og har ikke så mye peiling på sjansene sine.

- De er jo der om man spiller bra nok, sa Rolf-Oskar.

Ingen av de to har ambisjoner om landslag ennå, - men de synes det ville være kult å få være med på kretslaget.

- Hva er det beste dere gjorde på treningen nå?

- Pasningene, sa Rolf-Oskar.

- Det meste gikk bra, utenom på den siste kampen nå. Jeg var nok litt sliten, kommenterer Oliver.

Å bli sliten er ikke det verste. Rune Haugseth, ansvarlig for spillerutvikling i Øst-Finnmark, forteller at de ser mer etter teknikk enn fysikk.

- Ungdom vokser i utakt, og vi ser gjerne etter spisskompetanse. Noen kan være veldig hurtig, noen kan ha god pasningsteknikk, sier han.

Til landslaget

Målet er som alltid å utvikle bedre fotballspillere, og å gi unge spillere sjansen til å komme seg videre opp i divisjonene. Blant annet er det jentespillere fra Sør-Varanger på ungdomslandslagene til Norge for tiden.

- Det er viktig å utvikle spillerne i den retningen, mener Haugseth.

De som plukkes ut til kretslagene skal på flere sonesamlinger i løpet av sesongen. Det er én til i oktober, to i november, og så er det kretssamling 12. til 14. desember. Det eldste av kretslagene får da spille mot kretslaget i Murmansk. I januar er det flere samlinger, og så blir det intersonekamper, der kretslag fra Nord- og Sør-Varanger møtes. I mars er det intersonekamper der lag fra hele Finnmark møtes, og i april møtes kretslag fra hele Nord-Norge, forteller Haugseth.

- Det blir helt klart spennende, sier han.

Det er nytt i år at det skal bli to guttekretslag i Sør-Varanger. I hvert fall i første omgang. Etter kretssamlingene i desember blir det enda en utplukking, og det står igjen ett guttelag og ett jentelag i Sør-Varanger fotballkrets.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no