6. des
DEBUT: Donatas Montvidas fra Litauen er Anton Romanovs nye forsvarsvåpen. Han debuterer i lokaloppgjøret i dag.
 
Han skal stoppe Anasimenko
I morgen møter Bjørnevatn KIF i siste kamp før ferien. Det blir debutkampen til hjemmelagets nye spiller, midtstopper Donatas Montvidas fra Litauen.

Publisert: 26.jun.2013 15:36
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

– Litauisk og norsk fotball er ganske forskjellig. Vår måte å tenke fotball på egner seg veldig godt til forsvarsspill i Norge. KIF har en god angrepsspiller fra Litauen, og jeg gleder meg til å møte han på banen, ler BILs nye midtstopper.

Passer inn

Han har spilt på de tre øverste nivåer i Litauen og prøvd seg som proff i tredjedivisjon, men fikk for lite spilletid i den klubben. Han forteller at overgangen til BIL kanskje var tøffere enn han trodde.
– Den første treninga var vanskelig. Det var vanskelig å forstå hvordan de tenkte, og de to første ukene gikk med til å forstå spillet til BIL. Men så gikk det bedre og bedre, og nå synes jeg det går veldig bra, nå skjønner jeg hva som skal til, sier Montvidas.

Landsmann

Han forteller at litauisk fotball ikke er så preget av fart, lange baller og tøffe taklinger som norsk fotball.
– Det går mer på å tenke strategi og holde ballen i laget, mens i Norge er spillet mye hardere, mye mer løping. For meg, som er forsvarsspiller, passer dette veldig bra, sier Montvidas.
Han er veldig fornøyd med å flytte nordover, har fått seg jobb på Sydvaranger Gruve og ser fram til å møte en landsmann i debutkampen, KIFs Anatolij Anasimenko.

– Men det viktigste er at jeg vil bidra alt jeg kan for at laget skal holde seg i tredjedivisjon, sier han.

God følelse
Montvidas har trent med BIL i en måned og har glidd godt inn i spillergruppa. Tirsdag var papirene i orden, og nå kan han spille sin første kamp. Det er lokaloppgjør og har alltid vært en prestisjekamp.
– Vi har en veldig god følelse med oss fra kampen mot Ishavsbyen i Tromsø i helga. Der ledet vi to ganger, og selv om det ble uavgjort, viste vi at vi kunne komme tilbake og score mål, sier trener Anton Romanov.
Han sier at selv om BIL ligger nest nederst, så handler det ikke om måltørke, men om et forsvar som ikke fungerer så godt.
– Og det håper vi Donatas skal gjøre noe med. Det er der vi trenger forsterkning, og han er en god spiller, sier Romanov.

Konkurranse

Romanov sier at de nå har fire solide midtstoppere og at det litauiske bidraget kan være med og skape konkurranse om plassen.
– Det vil heve nivået på alle sammen og kanskje løse den floken vi sliter med. Hvis vi tenker litt lenger fram, så har vi en høstsesong der vi kommer til å miste spillere, folk som reiser for å begynne på skole, slik det alltid er. Derfor vil jeg berømme ledelsen i klubben som tør satse og vil utvikle klubben. Målet på sikt er jo å nærme seg KIF og helst gå forbi dem, sier Romanov.
BIL ligger nest nederst på tabellen mens KIF ligger på fjerdeplass, ni poeng foran. BIL må komme seg opp av nedrykksdumpa, så tre poeng mot KIF vil være et viktig skritt videre før ferien.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no