18. okt
FULLTID: Harald Sørensen begynner i KIF. (Arkivfoto: Martin Gramnæs)
 
Harald Sørensen inn på fulltid i KIF
Har fått permisjon i ett år for å trene og organisere Kirkenes-foreningen. Leder Sven-Olav Olsen håper det kan bli til tre eller fem år.

Publisert: 07.jan.2016 14:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Harald Sørensen bekrefter at han har takket ja til å jobbe for Kirkenes Idrettsforening i ett år, med permisjon hos kommunen.

- Man er privilegert når man kan gjøre hobbyen sin til levebrød. Det blir et spennende nytt år, skriver han på Facebook.

Han vil ikke kommentere saken videre, men viser til foreningsleder Svenn Olav Olsen.

Olsen er strålende fornøyd med å ha fått klubbens første heltidsstilling på plass. Tidligere har de hatt A-lagstrenere i deltidsstilling, men dette er nytt.

- Han skal begynne 1. februar, sier Olsen.

Lang drøm

Foreningen har håpet å få til dette lenge, ifølge formannen.

- Men tida har ikke vært der. Nå har vi økonomien på plass, og han har fått permisjon, så nå tar vi skrittet helt ut, sier Olsen.

Håpet til Olsen er at de skal kunne ha Sørensen i stillingen i tre til fem år. I første omgang har de finansiert det første året - og Sørensen skal selv hjelpe med å skaffe penger til de eventuelle neste. 50 prosent av stillingen er som trener for KIFs A-lag, og de andre 50 prosentene dreier seg om å drifte foreningen.

- Det er både å få inn penger til foreningen, og å håndtere forespørsler utenfra. Med ham får vi en fast person som kan kontaktes på dagtid, sier formannen.

I tiden utenom selve trenerjobben, kan Sørensen også hjelpe de aldersbestemte fotballtrenerne. Det er også meningen at han skal være til hjelp for hele foreningen, inkludert håndball og orientering.

- Vi må lage veien mens vi går, og prøve oss fram, sier Olsen.

Variert erfaring

Harald Sørensen har trent for KIF tidligere. Når foreningen ville ha ham til fulltidsstillingen, er det på grunn av erfaringen hans fra både sport og administrasjon.

- Han har fått masse praktisk erfaring fra forskjellige jobber, og han var en veldig god fotballspiller før, da han spilte i Strømmen i toppdivisjonen, sier Olsen.

- Klubben blir mer profesjonell med dette, og vi får mer tilhørighet. Det er jaggu på tide vi får det til. Klubben er over 100 år nå, slår han fast.

Sørensen er enhetsleder for kultur og fritid i Sør-Varanger kommune, en stilling han nå får permisjon fra.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no