18. okt
IVRIGE: Djeliane Ivory Ferrer og Vasilisa Korostel hadde energi nok til de fleste idet de bega seg ut på banen sammen. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Harde slag på banen, lek utenfor
Fjellhallen fyltes med svette badmintonkamper fra morgen til kveld hele helga. Men det ble også tid til å leke hus på tribunene for blant andre Djeliane og Vasilisa.

Publisert: 24.okt.2016 23:59
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

I helga var Barentshallen holdt av til Barents Open. I fjor ble stevnet avlyst, men dette året var det tilbake for fullt. Rundt 60 deltakere samlet seg i Kirkenes, fra både Tromsø, Russland, Hammerfest, Berlevåg, og selvfølgelig arrangørklubben Kirkenes.

Fem baner

Stevnet gikk over to fulle arbeidsdager i helga, og med fem baner tilgjengelig var det ikke alle som kunne spille hele tiden. Men det var ikke noe problem for Djeliane Ivory Ferrer og Vasilisa Korostel, begge i tidlig skolealder.

Vi treffer på de to idet de akkurat har spilt sin første turneringsdouble mot to berlevåginger. Det hadde vært litt ventetid, men man klarer å slå i hjel tida i en stor idrettshall.

- Vi leker med venner. Der oppe i tribunene laget vi hus, forteller Vasilisa.

De to tapte kampen, men henger ikke med hodet for det. De er mer opptatt av å leke og spille videre. For man får flere nye venner på en slik turnering.

- Nødvendig

En del av det viktigste med turneringen var å få spilt mot folk man ellers ikke treffer. Og det hadde kommet 20 badmintonspillere fra Russland, som både fikk spille mot de forskjellige norske spillerne - og med dem, som partnere i doublekamper.

Russerne satte absolutt pris på å komme til Norge. Aleksei Kotelnikov er leder av Murmansk badmintonforbund, og hadde ikke vært i Kirkenes på flere år.

- Å komme hit er nødvendig for å få seg variert motstand. Det er enklere å reise hit fra Murmansk enn for eksempel til Arkhangelsk, sier han.

Ifølge Kotelnikov er badminton-nivået litt bedre i Finnmark enn i Murmansk-området.

- Vi har noen aldersgrupper der vi har noen bedre spillere, men det norske teamet vant jo for eksempel Barents Winter Games nylig, sier han.

Utpsyket

Også folk i andre aldre ble blandet. Tenåringen Joakim Andreassen mente han ble psyket ut i kamp mot gråhårete og skjeggete Arild Hammeren fra Hammerfest. Der vant hammerfestingen 22-20, med små marginer.

- Når han skulle serve, sto jeg klar, men så kunne han begynne å fikle med briller eller strengene på racketen - slik at jeg ikke var klar når han endelig servet, sier Andreassen med et lite smil.

Tenåringen forteller at han har prøvd å gjøre litt slik selv tidligere, men han fikk kjeft hos treneren fordi det ikke var regnet som sportslig.

- Men det er jo ikke ulovlig, sier han. Han tok tapet med godt humør.

Trener Aksel Espeseth i klubben er fornøyd med hele arrangementet, både spillemessig og sosialt. Det eneste aberet var at det ble noen forsinkelser, men ingenting voldsomt.

Slik klarte kirkenesværingene seg


Senior A:

Ingelin Espeseth kom på toppen av klassen Mixeddouble, sammen med Aleksei Kotelnikov fra Russland.

Vilde Espeseth er den mest profilerte spilleren i Kirkenes badmintonklubb for tiden, og hun finner man flere steder i resultatlistene - også utenfor kvinneklassene.

Hun kom på tredje plass i Herresingle, og tredje plass i Herredouble sammen med Ingelin Espeseth. I Mixeddouble-klassen kom hun på tredje plass sammen med Vegar Næss fra Hammerfest.

Hanna Charlotte Wiik klarte seg til en andreplass i damedouble sammen med Merete Andreassen fra Tromsø.

Senior B:

Joakim Andreassen og Hanna Charlotte Wiik klarte en andreplass i Mixeddouble. I den klassen kom Liza Vasilieva og Nikolay Korostel på en tredje plass.

Nikolai Korostel kom på sjette plass i Herresingle. Der delte også Joakim Andreassen en ellevteplass med fire andre.

Korostel klarte seg også til en femte plass i Herredouble, sammen med Freddy Øien. Joakim Andreassen kom på femte plass i den klassen, sammen med Viacheslav Popov fra Russland.

U13 B:

Andrine Sofie Wiik kom på tredje plass.

U15 A:

Karina Elisabeth Andreassen fra Kirkenes klarte seg til en førsteplass blant seks deltakere, med seks poeng - dobbelt så mange som nestbeste.

U15 B:

Karina Andersen og Ragnhild Dalhaug kom på henholdsvis fjerde og femte plass i Damesingle.

De to klarte seg sammen til en tredjeplass i Damedouble.

U17 A:

Karina Elisabeth Andreassen klarte seg til en førsteplass i Damedouble, sammen med Evelina Chernykh fra Russland.

Hanna Charlotte Wiik kom på andre plass av to mulige i Damesingle.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no