20. okt
VANT: Emilie Hegg og Runa Lillegård deler årets Ulvang-stipend på 50.000 kroner. (Foto: privat).
 
Hegg og Lillegård deler Ulvang-stipendet
Ulvangstipendet 2017 på 50 000 kroner er tildelt fotballtalentene og BUL-spillerne Runa Lillegård (16) og Eline Hegg (16) fra Alta.

Publisert: 18.feb.2017 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Jentene holder et høyt nivå både nasjonalt og internasjonalt, og kan vise til svært gode resultater både i BUL og på landslag. Det er første gang stipendet deles mellom to kandidater.

Opprykk

Runa og Eline var begge viktige brikker i BULs damesatsing som ble kronet med opprykk til 1. divisjon i 2017. Begge jentene holder et høyt nivå både nasjonalt og internasjonalt. For første gang i historien har Finnmark to jenter som er fast på et landslag. Da Norges U16 landslag spilte to kamper mot Italia i januar, scoret de i hver sin kamp. De to fotballtalentene er gode venninner både på og utenfor banen. De trener mye sammen og har de samme positive grunnverdiene. De er ydmyke, lærevillige, treningsvillige og opptatt av sine medmennesker, noe som gjør dem til gode rollemodeller for andre idrettsungdom.

Proffdrømmer

Begge drømmer om å spille i en proffklubb og om fast plass på A-landslaget. De er villige til å legge ned det som trengs av trening og innsats, samtidig som de tar klart og tydelig avstand fra doping. Pengene vil de bruke til å utvikle seg som fotballspillere.

Lillegård og Hegg var to av 18 søkere til årets Ulvangstipend. De ble raskt trukket frem som gode og verdige kandidater, men det ble svært vanskelig å skille dem. Derfor endte man for første gang opp med å dele stipendet mellom to utøvere, heter det i en epost fra Finnmark idrettskrets.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no