18. okt
FORENT: KIF- og TIL-supportere i skjønn forening.
 
Heia KIF - og TIL
Kirkenes IF er hele Sør-Varangers lag. Men Tromsø IL er hele Nord-Norges lag. Mange av de 770 som løste billett under cupoppgjøret onsdag heiet på begge.

Publisert: 18.apr.2013 11:48
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Nå er det ikke helt riktig at det var 770 mennesker som så kampen fra tribuneplass på Kirkenes stadion onsdag. Det var mange fler. I tillegg til de 770 som løste billett var det mange unger, kanskje så mange som 150, som ikke betalte. Og vi traff også noen voksne som ikke løste billett.
– Vi traff ingen billettører, så vi betalte ikke for å komme inn, hørte vi flere som sa.
Og så var det noen av spillerne til Bjørnevatn IL da, som så kampen fra for anledningen oppsatte stoler inne på Barentsbadet da. VIP-billetter kalte de det. Godt og varmt hadde de det også. Med panoramautsikt.

Kos

Stemningen var god på kampen. Folk stortrivdes. Selv om de ikke sa stort. Her var ingen høye tilrop, lite heiing. Kun kos. På lyden kunne det like gjerne vært Magnus Carlsen som spilte sjakk om verdensmestertittelen. Men det var det ikke. Det var en andrerundebillett i norgesmesterskapet det sto om. Hjemmelaget hadde muligheten til å spise kirsebær med de store, men ble avspist med noen usle rognebær. For TIL styrte fra start til mål. Selv om Eivind Braaten Blix ble historisk da han utliknet til 1-1 på straffespark, som den første KIF-spilleren som skåret på et eliteserielag, så dominerte TIL dette og hadde ballen i nær 80 prosent av kampen.
Det sto ikke på forsøkene fra speaker Jørn Haga. Han klaget over at det var mer liv foran hans egen TV enn det var på stadion. Nå har ikke jeg vært i TV-stua til Haga, men han hadde helt rett. KIF-banden forsøkte å få opp stemningen, men slet de også. Bortsett fra noen spede heiarop til fordel både for KIF og TIL, og klapping på målene, så framsto dette som noe helt annet enn at det var en fotballkamp som foregikk ute på Kirkenes stadions grønne gress.

Hverdagen

Men kos var det. Ungene storkoste seg, og heltene både i blå-hvitt og rød-hvitt tok seg god tid til å skrive autografer og til å varme opp sammen med fotballungene. TIL hadde slått de lokale fotballheltene ut av cupen, men her gjaldt det å få tak i autografene til spillerne, uansett om det var i skriveblokker, på armer, treningsdrakter eller andre plasser hvor det passet.
Cupeventyret til KIF var over før det egentlig begynte. Stillingen var 0-0 i knappe ni minutter og 1-1 i to minutter. Kampen mot TIL ble aldri spennende og kanskje var det derfor at tilskuerne følte at det var fåfengt å støtte laget sitt. Speaker Haga skal ha for forsøkene. Nå er det tilbake til hverdagen. Søndag kommer Senja sitt andrelag til Kirkenes stadion. Da er de fleste av de 770 menneskene hjemme. Men tro om det likevel blir mer liv fra tribuneplass da?

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no