6. des
FORNØYDE: Generalsekretær Inge Anderssen og visepresident Kristin Kloster Aasen var storfornøyde med helgas arrangement i Kirkenes. (Begge foto: Marte Kirkesæther).
 
Hele Norges Idrettsforbund på plass i Kirkenes
Frafall i ungdomsidretten og fylkessammenslåing var noe av det som ble diskuert på landsmøte til Norges Idrettsforbund i helgen. Blant de representerte var også generalsekretær og visepresident.

Publisert: 26.sep.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Norsk idrett var samlet i Kirkenes denne helgen når idrettskretsledere fra hele landet møttes i Kirkenes til ett av to årlige kretsledermøter. Lørdags formiddag ble frafall i ungdomsidretten diskutert, ledet av May Bente Eriksen i Finnmark Idrettskrets.

Frafallet av ungdommer i idretten ble først diskutert i grupper, og etterpå presentert for alle.

- Utfordringen i dag er å holde på de som allerede er en del av den organiserte idretten. Det er åtte ganger lettere å rekrutere nye ungdommer. Ungdom som velger treningssenter foran organisert aktivitet mister det sosiale, var noe av det som ble sagt under diskusjonen.

Barentsidrett

Å ha høstens kretsledermøte i Kirkenes, falt naturlig. Det er lenge siden sist kretsledermøtet ble holdt i Finnmark. Sist var i Alta i 2007. Fredag sto idrett i Barentsregionen, samt Fjørtoft-utvalgets rapport om fremtidig statlig

idrettspolitikk på programmet.

- Fredag hadde vi Barenstsekretariatet på besøk, hvor de fortalte om barentsidrett og samarbeidet Norge har med Finland og Russland, fortalte Eriksen.

Lørdags ettermiddag skulle alle de rundt 50 deltakerne på møtet få seg en smak av hva Kirkenes har å by på, og skulle kjøre rib og fiske kongekrabber.

Sosialt

- Rundt halvparten av de 19 kretsene som er her i dag har fått nye ledere, dermed er det viktig at de får bli kjent med sine kolleger. Det er ofte under de sosiale arrangementene at de beste samtalene oppstår, sa May Bente Eriksen.

Norges Idrettsforbunds (NIF) første visepresident Kristin Kloster Aasen og generalsekretær Inge Anderssen var blant de som tok turen nordover.

- Dette møtet innerholder en rekke vitkige saker det jobbes med i alle kretsene i hele Norge. I tillegg må vi ha oppfølging av det som ble vedtatt på Idrettstinget i 2015, fortalte Anderssen.

Fremtiden for den statlige idrettspolitikken og regionsreformens konsekvenser for idretten var blant sakene som sto på agendaen.

- Innføringen vi fikk om idrett i Barentsregionen på fredag var interessant, og det var viktig at dette er noe alle idrettskretsene får et innblikk i, sa Kloster Aasen.

Godt representert


Norges Idrettsforbund var godt representert i Kirkenes i helgen. I tillegg til generalsekretær og visepresident, var også Idrettsforbundets utviklingssjef, personalsjef, organisasjonssjef og tre fra styret i Idrettsforbundet representert.

- Nå gleder jeg meg til å ta krabbefiskingen fra barndommen opp igjen, dette blir en helt annen opplevelse, sa generalsekretær Inge Andersen før de avsluttet den faglige delen av programmet på lørdagen.

- Det blir noe annet en krabbene jeg fisket på bygga som barn. All honør til vertsskapet i Finnmark. De har gode tema under møtet, og har laget et flott arrangement, sa visepresident Kristin Kloster Aasen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no