18. okt
KONGEPOKAL: Torfinn Johansen med lauvbær og kongepokal etter siste helgs NM-gull i Nordreisa.
 
Helt konge på skuter-NM
Sør-varangerværing med kongepokal.

Publisert: 12.mar.2014 12:14
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

- Først etter målgang gikk det opp for meg, vi hadde klart det. Norgesmester 2014 og vinner av kongepokalen. En helt sinnsykt herlig følelse.

Torfinn Johansen fra Sør-Varanger kan nesten ikke tro resultatene fra helgas norgesmesterskap i skuterdrag.

- Det var det eneste jeg ikke hadde i min pokalsamling, og nå er jeg den andre i Norge som har fått den i dragracing noen gang. Jeg regner med at det ikke er noe som kommer til Kirkenes hvert år heller uansett sport.

Kirkenes motorklubb (KMK) stilte med mange kjørere som vanlig og mange var storfavoritter i sine klasser.

– Vi har utviklet oss til å bli den største klubben i Norge på snøskuterdragsiden, med både store talenter og gode rutinerte førere med masse års erfaring, noe vi alle håper klubben setter pris på og tar vare på, sier Johansen.

Dårlig vær

Totalt deltok 80 kjørere i årets NM, som ble avviklet under svært vanskelige forhold, det var meldt både storm og regn. Både Nordreisa motorklubb og kjørerne kom gjennom dette og norgesmestere ble kåret. I NM deles det ut norgesmestertitler i klassene Stock 600, Pro Stock, Top Fuel, og Stock 800, hvor det også deles ut kongepokal annethvert år.

I klassen ungdom 600 luft stilte KMK med storfavoritt Preben Solhaug Hemminghytt. Han infridde og kom på en fin andreplass i sin klasse. I klassen Improved stock kjørte Ådne Wikan og kom på en fin tredjeplass. I klassen Top Fuel kjørte Bjørnar Mikalsen seg inn til en fjerdeplass. I klassen stock 600 stilte KMK med en fører, Kjell Sverre Josefsen, som kjører Stock 600 med nytt merke iår, han kjørte seg inn til en fin bronsemedalje.
 
I klassen stock 800, stilte KMK med fire kjørere, Stian Guttormsen, Ellen Katrine Hætta, Jonny Gullholm og Torfinn Johansen.
Her var det over 20 påmeldte i år som skulle knive om kongepokalen. Her kom Jonny Gullholm på bronseplass etter kjempebra kjøring hele dagen. Stian Guttormsen kom på fjerdeplass i samme klasse.

NM målet

 
– Vi i Team Johansen har hatt NM som mål nå siden forrige NM hvor det ble delt ut kongepokal. Dette var også eneste gang det er gjort tidligere, da skulle vi være med å kjempe om den her i Kirkenes. Men da gjorde vi et par feil og plagdes med skuteren. Nå har vi fokusert på dette NM i nesten to år og gått gjennom alt som ble gjort feil forrige gang.
Johansen sier at nervene var i høyspenn, spesielt etter defileringen og nasjonalsangen.

– Da gikk det opp for meg at det var i dag vi skulle kjempe om kongepokalen igjen. Håpet var at det ikke dukket opp noen uforutsette problemer og sjåføren fungerte optimalt. Etter kvalifiseringen fikk vi førsteplassen som vi hadde satt oss som mål. Vi var egentlig litt i en klasse for oss selv, tidene var ikke noe særlig gode på grunn av tungt føre og regn, med rundt 15 kjørere på 7,2 sek, og vi som eneste under 7,0 sekunder. Vi kjørte på 6,8, noe som er en ganske stor margin til konkurrentene våre. Egentlig var vi da allerede klar over at dette kunne gå veien bare alt fungerte. Etter dette var vi nødt og fortsette å kjøre fortest for å kunne ha banevalget, det var ganske stor forskjell på banene etter hvert på grunn av været.

Nå er det nordisk

I finalen regnet det så mye at før Torfinn kjørte til start var han så gjennomvåt at når han ga gass med skuteren så rant det vann av hanskene.

– Da det var klart til finalen sto en av våre argeste konkurrenter på den andre siden, Thomas Eriksen fra Nordkapp. Han hadde også forbedret seg gjennom hele dagen, og kjørte fort som vanlig. Jeg var veldig nervøs før start men når starten gikk klarte jeg å omstille hodet og ikke tenke på at det var en kongepokal det sto om, men at jeg måtte bare måtte gjøre som jeg bestandig gjør og at det var bare et vanlig løp, noe jeg klarte. 
Nå regner Johansen med at han har kjørt sitt siste NM.

– Jeg har ingen pengestøtte og å holde på med motorsport på dette nivået er ikke noe man kan gjøre dessverre. Men akkurat nå skal jeg bare være glad for at vårt store mål er nådd, før vi om et par uker begynner å fokusere på Nordisk mesterskap helgen før påske. Dette mesterskapet er vi automatisk kvalifisert til etter at vi ble nordisk mestere i fjor.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no