19. okt
REGIONKAMP: Både Martine Hansen, Sindre Josefsen og Amanda Sørensen skal til Bodø til helga og spille kamper for Nord-Norge mot Trøndelag/Møre og Romsdal. (Foto: Tor Sandø).
 
Her er sør-varangerfotballens fremtid
Martine Hansen, Amanda Sørensen og Sindre Josefsen er sør-varangerfotballens framtid. Nå er de klare for landsdelskamp for Nord-Norge.

Publisert: 24.okt.2013 12:18
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

Hansen er født i 1998 og spiller for Bjørnevatn IL, Sørensen født i 1999 og spiller for Kirkenes IF, mens Josefsen er født i 1998 og spiller for Hesseng. Etter sonesamlinger for Sør-Varanger og regionsamlinger for Finnmark reiser de til helga til Bodø for å representere Nord-Norge i kamper mot et sammensatt lag fra trønderfylkene og Møre og Romsdal.

Høyere nivå

Både jentespillerne og guttespillerne forventer et høyere nivå under helgens kamper.

- Det går mye fortere blant de beste enn det vi er vante med i seriekampene i Finnmark, sier de.

Martine og Amanda har vært med på Team Finnmark sine lag tidligere.

- Det er utrolig inspirerende. Er jo dette vi trener for, sier Hansen.

Hennes bror, Mats Frede, rykket forleden opp til 1. divisjon med Alta. Amandas søster, Sofia, går NTG i Tromsø, mens Sindres tidligere lagkamerater, Andreas Davidsen og Sigurd Hagen, er havnet i Rosenborg og Odd.

- Det viser at det går an å bli god selv om man kommer fra Finnmark, sier Amanda.

Både hun, Martine og Sindre har planer om å søke på NTG når de går ut av ungdomsskolen.

Medkila og Tromsø IL

Martine Hansen avsluttet sesongen som innleid spiller for Porsanger IL.

- Siden vi ikke har damelag i Sør-Varanger, så er det veldig fint å få matching. Her fikk jeg kjent litt på nivået som er høyere enn det jeg er vant med. Det er bare sånn man kan bli bedre, sier Hansen som også er et stort talent i håndball.

Etter sesongen fikk hun tilbud fra Nord-Norges beste klubb, toppserieklubben Medkila. Klubben ville gjerne ha Hansen over for å være med på deres sesongavslutning.

- De ville ha meg over for å se på forholdene og være med på et par treninger. Jeg sa nei. Det kolliderte med FeFo-cupen, sier Hansen og tror det vil by seg flere sjanser. Men nå er det Bodø som gjelder. Også Sindre Josefsen har fått tilbud fra klubber på høyere nivå.

- Om et par uker skal jeg på impulssamling med Tromsø IL, sier Sindre.

TIL betaler reise og opphold for han og en ledsager. Helga avsluttes på Alfheim, der TIL skal spille kamp mot Strømsgodset, som er viktig både for topp og bunn i Tippeligaen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no