18. okt
TETT: Hesseng i hvitt viste at de kan kjempe skikkelig i 2. divisjon mot Alta i gult. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Hesseng snublet i siste minutt
Hesseng kontrollerte tempoet og scoret så det holdt, men kondisen holdt ikke helt til slutt. Det utnyttet Alta.

Publisert: 02.mai.2016 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Hesseng ILs damelag spilte seg til opprykk i forrige sesong, og søndag var det tid for den første kampen deres i 2. divisjon. Alta kom til Kirkenes stadion - og der skulle Hesseng vise at de absolutt hører hjemme i divisjonen.

Lagene hadde følt på hverandre i første omgang, og begge fikk nettkjenning. Med stillingen 1-1 da andre omgang åpnet, var det Hesseng som tok kontrollen.

De presset hardt på Alta, og hadde flere gode angrep, mens altaværingene slet med å få ballen inn på Hessengs målområde.

Et frispark førte til et nestenmål for Hesseng, og da hadde de blod på tann. Ballen var knapt innom midtbanen før Hesseng satte inn enda et støt. Denne gangen spurtet Anniken Haldorsen forbi en forsvarsspiller, og fikk ballen forbi Alta-keeperen som sprang for å møte henne - og da var det bare å skyte på åpent mål.

Det satte fart i beina på Alta, som fikk et par målsjanser. Men de klarte ikke å fullføre, og ett kvarter senere hadde Haldorsen ballen på foten igjen. Da sto det 3-1.

Ble slitne

Hesseng holdt på kontrollen i noen minutter til, der Alta presset på, men slet med å få noen baller helt til målområdet. Men så raknet det for Hesseng.

Etter hvert som spillerne ble slitne, begynte pasningsspillet å lide. Lange pasninger gikk fremover uten at det var noen til å ta imot dem. Korte pasninger gikk rett forbi medspillere som ikke engang så ballen. Et forsøk på langpasning fremover gikk rett i bakbeina på en medspiller.

Alta-spillerne begynte også å bli slitne, men formen deres holdt lengre. De hadde mer enn nok energi til at de utnyttet pasningsfeilene og presset hardere på Hesseng-forsvaret. I kampens 80. minutt lønte det seg, da de reduserte til 3-2.

Et par greie angrepsforsøk ga Hesseng en liten pause. Men altaværingene ga seg ikke. Spillerne deres regelrett løp fra noen av Hessengs, og i kampens ekstraminutter fikk Alta corner.

Hjertet sto i halsen på Hesseng-tilhengerne mens en av Hesseng-spillerne fikk avverget det første målforsøket. Men der gikk ballen ut bak mål, og da ble det enda en corner.

Da ballen kom ut av spillerklynga denne gangen, ble det nettkjenning. Altaværingenes jubel og Hessengs frustrasjonsutrop hadde knapt lagt seg før kampen ble avblåst. Sluttstilling: 3-3.

- Bra å ikke tape

Hesseng-trener Frank Mikkelsen kunne vært mindre fornøyd med hvordan kampen gikk som helhet.

- Det er surt å ikke vinne når vi har kontroll slik vi hadde i andre omgang. Men dette er den første kampen vår, og det er bra å ikke tape, sier han.

Hesseng ILs damelag har et par uker på å trene kondisjon til neste kamp. 14. mai spiller de borte mot Bossekop.

Kampfakta

Seriekamp fotball, 2. divisjon kvinner

Hesseng-Alta 3-3 (1-1)

1-0: Siren Myhre Wivesoll - 31. minutt

1-1: Karianne Thomassen - 44. minutt

2-1: Anniken Haldorsen - 53. minutt

3-1: Anniken Haldorsen - 68. minutt

3-2: Tuva Hølvold - 80. minutt

3-3: Katharina Mannsverk - Overtid

Gule kort:

48. minutt: Sofie Heitman Hansen, Hesseng

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no