20. okt
TALENT: Sigurd Hagen, som her bruker litt hardhendte metoder for å stoppe BILs Stian Lemika, er et av Hessengs flere store talenter. Hesseng slo BIL hele 9-0.
 
Hesseng videre i cupen
Det begynte med flaks, fortsatte med målkalas og endte med full kontroll. Nå skal Hesseng møte det beste laget fra Troms.

Publisert: 08.apr.2013 10:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Norild kunne ledet 3-0 etter første omgang i Hessengs første kamp på lørdag. Det var skudd i stang og skudd i tverrligger, og godt keeperarbeid som la grunnlaget for suksessen i cuprunden i Barentshallen.

– Alt kan skje

– Vi var utrolig heldige mot Norild. Vi var noen hakk bedre enn Bjørnevatn, og følte at vi hadde god kontroll i den siste kampen mot Alta, oppsummerer trener Steinar Larsen.
Han innrømmer at de var spent på hva Alta hadde å stille opp med, men guttene hadde spilt seg opp og viste mye god fotball, og vant til slutt fortjent 2-0.
– Nå skal vi til Troms, men vi vet ikke hvem vi skal spille mot ennå. Det kan bli tøft, men hvem vet, alt kan skje i fotball, sier Larsen optimistisk.
Han forteller at hovedtrener Tor Johnny Jensen er i England, og når det gikk så bra uten han, har guttene allerede fleipet med at han bare skal holde seg der.

Talenter

Hesseng har flere gode spillere, og Larsen mener de har vært heldige som både har hatt gamle fotballspillere på trenersiden og store talenter samtidig.
– Vi har holdt sammen og trent dette laget fra de var minispillere. Derfor er det artig å se resultater av arbeidet, som at guttelandslagsspiller Andreas Davidsen har skrevet kontrakt med Rosenborg og at Sigurd Hagen skal spille for Odd. Andreas er et virkelig forbilde, og det er ikke bare bra for han å få spille i Trondheim, det er også inspirerende for kameratene i klubben og for oss trenerne, sier Larsen.
Davidsen viste flere ganger at han er på et helt annet nivå enn de andre spillerne.
– Men han har villet spille sammen med sine jevnaldrende og har vokst og trivdes i spillermiljøet. En flott type, sier Larsen.

Redusert jentelag

Bare tre jentelag var påmeldt, Hesseng, Bjørnevatn og Alta. Alta gikk videre med seier i begge sine kamper, men spenningen var stor i kampen mot Hesseng. Da tok nemlig hjemmelaget ledelsen og spilte en kjempegod første omgang. Mia Leinan rundspilte forsvarsspillerne til Alta gang på gang og la pasningen til det første målet. Men i andre omgang gikk det brått dårlig.
– Vi fikk to ganske raske mål mot oss, og da sank alle sammen ned og vi fikk ikke til spillet lenger, kommenterer hun selv.
– I Troms og Finnmark har vi dispensasjon til å bruke spillere fra 94-96, men i norgescupen får vi ikke lov å bruke dem. I tillegg har vi flere spillere som er skadet, så vi måtte hente fem småjentespillere. Så det var et litt redusert lag vi stilte med. Likevel synes jeg jentene gjorde det bra. Alt i alt er vi veldig fornøyd med dem, sier trener Marianne Myhre.
Hun syntes ikke det var så mye som skilte lagene.
– Vi slapp inn et par unødvendige mål, og misbrukte et par sjanser der vi burde scoret. Det utgjør jo en forskjell, men jeg synes det laget vi hadde gjorde en veldig bra jobb, sier hun.

Få fra vest

Telenor Cup er en landsomfattende cup for gutte- og jentelag, der de beste lagene i hvert fylke møter hverandre. Det var bare Alta som stilte opp for vestfylket og fra arrangørkommunen var KIF fraværende.
– Overraskende at ikke flere kommer fra vest. KIF tror jeg ikke har nok spillere i rett årsklasse. Men artig for Hesseng at de skal til Troms og spille kamp, sier dommer Tor-Halvar Olsen.

Faktaboks

Resultater Telenor Cup:

Gutter:
Bjørnevatn-Alta0-3
Norild-Hesseng0-0
Alta-Norild3-3
Hesseng-Bjørnevatn9-0
Hesseng-Alta2-0
Bjørnevatn-Norild3-2

Jenter:
Bjørnevatn-Alta2-3
Alta-Hesseng3-1
Hesseng-Bjørnevatn0-1

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no