18. okt
SPENNENDE: Idrettslig utveksling over grensene er et kjent fenomen. Nå er også hestemiljøet i gang. Leder i Sør-Varanger Rideforening, Monica Hauan gleder seg.
 
Hestesporten ser østover
- Det skal bli artig å se hva vi får ut av det. Det er mye kortere å kjøre til Murmansk enn til for eksempel Hammerfest.

Publisert: 23.nov.2013 14:56
Oppdatert: 23.okt.2017 10:34

Det forteller leder i Sør-Varanger Rideforening, Monica Hauan. De er i gang med et forprosjekt der de skal se på mulighet for et samarbeid med Russland.

Komme i gang

Hestemiljøet har over flere år tenkt på å få etablert et samarbeid over russegrensa, men med karanteneutfordringer på hestene, har prosjektet ligget på vent. Til nå.

- Vi har liksom ikke helt visst hvordan vi skulle gripe fatt i dette, men den nye norske generalkonsulen i Murmansk, Ole Andreas Lindemann, er selv en ivrig rytter, og han har nå tatt kontakt med oss, for å se på om vi kan få til noe. Vi har også fått støtte fra Barentssekretariatet til dette prosjektet, forteller Hauan. Det er ikke mer enn et par-tre uker siden de startet arbeidet med et snarlig møte i Murmansk. Her skal fem stykker fra rideforeningen møte flere representanter fra forskjellige staller i Murmansk og Arkhangelsk.

- Miljøet er stort der borte, så det skal bli interessant å se.

Utveksle erfaringer

På det tredagers besøket, som går av stabelen allerede neste uke, er det planlagt en rekke aktiviteter. De skal blant annet ha et stallseminar der hvert land skal ha presentasjon om trender i hestesporten og om hvordan denne er organisert i begge land. De skal også på stallbesøk, samt delta på en mottakelse på generalkonsulatet der det blir mulig å bli bedre kjent.

- Kanskje spesielt dette med rekruttering. De er ikke organisert på samme måte som oss. Så det er også et aspekt, å kanskje for å få samlet miljøet der borte. Jeg vet egentlig ikke hva som skjer. Vi har jo ikke vært der ennå, poengterer hun.

Låne hest

Å få tatt med seg hesten over grensa, kan være en utfordring, men Hauan forteller at det går an å arrangere et såkalt «studentmesterskap». Der får man låne en hest mens mesterskapet pågår.

- Men det finnes jo mange muligheter. Dette kan for eksempel være trenerutveksling, forteller hun. Det skal også planlegges et nytt besøk der hestefolk fra Russland kan komme på besøk til Norge for å se hvordan det er her. på lang sikt tenker man også å få til et fullstendig barentssamarbeid der både Sverige og Finland også er med.

Jubileum

Men før de reiser til Russland for å utvide horisonten skal det markeres jubileum. Sør-Varanger Rideforening er 5 år og Stall Fire Vinder fyller hele ti år. Dette markeres med et lite klubbstevne lørdag formiddag samt festligheter for medlemmene på kvelden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no