20. okt
KIRKENES: Utøverne som var med fra Kirkenes i NM i Taekwon-do i helgen. (Alle foto: privat).
 
Høyt nivå i NM i Taekwon-do
Norgesmesterskapet i Tae kwon-do i Bergen siste helg viste at det er et høyere nivå i sporten enn noensinne.

Publisert: 11.nov.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Kirkenes Taekwon-do stilte med ti deltakere og en dommer i norgesmesterskapet.

- Det var et merkbart høyere nivå i år og rekordmange deltakere. Vi gjorde oss bemerket selv om det ikke gikk helt til topps. Både prestasjons messig og sosialt, sier leder Jørn Erik Pedersen.

Heia Finnmark

Ifølge han er finnmarksgjengen først i hallen og siste klubb ut da alle er å heier på alle fra Finnmark. Her er Pedersens vurdering av kirkenesdeltakerne;

Tuva Valvatne i klasse junior damer blått belte; gjorde det meget bra i mønster og endte opp med bronse etter flere gode kamper. I sparring gjorde hun også en god innsats. Tuva var med i NM for første gang.

Julie Sundstrøm i klasse junior damer rødt belte, gjorde det meget bra i sparring og vant to kamper på rad. Og møtte en utdøver som hadde walkover i finalen. Så det endte med sølv som er et godt resultat. For øvrig så ble hun slått i finalen av Rebekka Derås De Jong fra Fredrikstad, som er utflyttet kirkenesjente.

Håvar Pedersen i klasse junior rødt belte, gikk tre gode kamper i mønster der han vant med alle dommerne. I semifinalen gikk han feil i mønstret og ble slått ut. Men godt fornøyd med det.

I sparring gikk han dessverre litt for hardt og motstanderen kunne ikke fullføre kampen. Håvar ble da disket. Litt surt men en god lærdom.

Jørgen Kiil Olsen, Brian Larsen og Ulrik Sundqvist i Dan eldre junior, gjorde og gode kamper i både sparring og mønster. Men der er det knallhard konkurranse i sortbelteklassen eldre junior. Ulrik endte med bronse i sparring, noe som er meget bra.

Karina Skagen Enoksen i klasse 1 Dan eldre junior damer, vant første kampen i mønster men tapte nummer to. Høyt nivå i klassen. Gikk opp en vektklasse og fikk noen trøkker. Og endte med sølv i sparring.

Ronja Persen i 1 Dan eldre junior damer, gjorde og god innsats i mønster og sparring i klasser med mange deltagere og høyt nivå.

Øyvind Friskelæ deltok i mønster Veteran Farget belte og vant tre kamper med alle dommere. Og i finalen møtte han sin overmann.

Jørn Eirik Pedersen gikk to kamper med alle dommere og tapte i semifinalen mot vinneren av klassen veteran farget belte.

Kaja Turner som er regionslag trener og tidligere Kirkenes-utøver, fikk sølv i lag sparring senior damer Dan for Oslo Øst. Hun ble slått ut av vinneren i klassen sparring +85 veteran farget belte. Seieren gikk til Tromsø.

Ida V. Rautio som er fra Kirkenes bor og trener i Trondheim og fikk gull i både mønster og sparring.

Lag

Deltok i lag mønster med Junior damer og herrer. Jentene deltok og i lag sparring og gjorde en god innsats men motstanden ble for stor. Guttene vant lagkampen mot team Nord. Og i kampen mot Team vest1 gikk guttene meget jevnt og det ble avgjort i siste sekund i siste kampen. Der team vest trakk det lengste strået og vant med to dommere. Nesten alle på team vest er på landslaget og har deltatt på både EM, VM og World Cup.

- Guttene våre er bare noen små knepp unna så med mer kamptrening så er de der.

Kent Tore Skagen var med som dommer fra Kirkenes Taekwon-do klubb.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no