18. okt
TREDJE FORSØK: Onsdag 7. juni blir idrettsrådets tredje forsøk på å avholde årsmøte. Her er idrettsrådets leder, Anette Jensen, sammen med Sør-Varanger kommunes enhetsleder for kultur og fritid, Harald Sørensen, som også møter i idrettsrådet. (Arkivfoto).
 
Idrettsrådets årsmøte utsatt - igjen...
Onsdag ble det avholdt et ekstraordinært årsmøte i idrettsrådet i Sør-Varanger. Eller rettere sagt; skulle vært avholdt.

Publisert: 11.mai.2017 14:03
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Årsmøtet i idrettsrådet skulle opprinnelig avholdes i slutten av april. Bare ett idrettslag møtte, slik at det ble utsatt til sist onsdag. Oppmøtet på det ekstraordinære årsmøtet var noe bedre denne gang, men årsmøtet ble likevel ikke gjennomført.

- Dessverre var regnskapet glemt igjen hjemme og valgkomiteen hadde heller ikke gjort ferdig sitt arbeid, så da må vi sette opp et nytt ekstraordinært årsmøte onsdag 7. juni. Da har vi litt bedre tid på oss til å få inn saker og satt opp et nytt styre, sier leder i idrettsrådet, Anette Jensen.

Kritikk

Idrettsrådet har fått kritikk fra flere idrettslag som har etterlyst informasjon om og saksliste til årsmøtet.

- Vi har sendt ut annonse til avisa i henhold til frister og slikt, så vi har vårt på det tørre i så måte, men nå er det jo ikke alle som leser avisa. Vi har også sendt papirer ut til idrettslagene som er medlemmer i idrettsrådet, Men vi legger oss flate og innrømmer at det ikke er gjort en god nok jobb i forkant av årsmøtet, sier Jensen.

Jensen, som representerer Kirkenes svømmeklubb, flytter i løpet av sommeren til Bergen og går derfor av som leder i idrettsrådet. Det blir opp til det nye årsmøtet å velge ny leder og styre.

Viktig råd

Totalt har idrettsrådet 31 medlemsklubber. Jensen håper at så mange som mulig av disse nå engasjerer seg i idrettsrådets arbeid. De aller fleste av disse idrettslagene har engasjert seg svært lite i idrettsrådets arbeid, noe det manglende oppmøtene på årsmøtet i slutten av april og det ekstraordinæe onsdag viser.

- Vi håper at idrettslagene sender inn de sakene som de ønsker å fremme innen fristen 31. mai. Det er en tid i kommunen vår, der det skjer mye spennende i idretten. Da er det viktig at den gode dialogen mellom idrettslagene, idrettsrådet og Sør-Varanger kommune fortsetter. Idrettsrådet er sentral i mye av det som skjer og derfor håper vi at vi har et nytt styre klart etter det nyoppsatte ekstraordinære årsmøtet 7. juni. Forhåpentligvis forstår idrettslagene hvilken sentral rolle idrettsrådet spiller og kjenner sin besøkelsestid på vårt tredje forsøk på å avholde årsmøte, sier Jensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no