22. okt
FOTBALL: Pasvik Hauk på Hesseng cup 2015?Igjen gror det godt i fotballmiljøet i Pasvik Hauk. Her har mygglaget til Pasvik Hauk vunnet Fair Play prisen under Hesseng Cup i 2015. (Foto: Leif Petter Nergård).
 
IL Pasvik Hauk - en sprek 75-åring
I år er idrettslaget Pasvik Hauk 75 år. Her vil litt av historien til dette allsidige idrettslaget oppsummeres. Av Anne Wikan

Publisert: 04.des.2016 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Det meste av informasjon er hentet fra boka som Åsmund Røst skrev til 50 års jubileet «Sammen for bygda i 50 år». I tillegg er det hentet informasjon fra Hauken som laget gir ut minimum en gang i året og som oppsummerer lagets aktiviteter.

Idrettslaget Pasvik Hauk

Det var et stolt og ydmyket styre i Pasvik Hauk som inviterte til jubileumsmiddag på Emmas Spiseri den 12. november i år.

Dagens styre består stort sett av nye og tilflyttede og da er det spesielt å få lede markeringen av et 75 år gammelt idrettslag. Det er imponerende å reflektere over den innsatsen og all den energien som er lagt ned i aktiviteter, arrangementer, bygninger, anlegg og møter i klubben over så mange år.

Styret, som består av leder Anne Wikan, nestleder Tormod Grønnaas, kasserer Anja Uglem og styremedlemmene Tor Brandskognes og Vegar Ingerøyen, valgte en intern markering av jubileet og inviterte sine medlemmer til jubileumsmarkering. I tillegg vil det bli et jubileumsarrangement for barna den 12. desember med nissemarsj og kos på Emmas spiseri.

Foredrag

Jubileumsmiddagen ble innledet med et foredrag om idrettslaget 75 års historie. De første 50 årene er grundig dokumentert i Åsmund Røst sin bok «Sammen for bygda i 50 år» som ble utgitt til 50 års jubileet i 1991. Det var også stilt ut en del bilder, pokaler og annet historisk material. Etter at leder Anne Wikan hadde gitt et historisk tilbakeblikk var det tre sannhetsvitner som fortalte noen korte historier fra hver sin tidsepoke.

Først ut var Ragnar Dahl som også er en av klubbens æresmedlem. Han var aktiv innen ski, friidrett og håndball og kom første gang på en resultatliste som en utøver for Pasvik Hauk i 1949. Han fortalte om de første tiårene og la spesielt vekt på Påskeskirennene og de gode prestasjonene i friidrett som klubben kan vise til.

Deretter gikk ordet til Svein Derås som førte gang kom inn i styret til Pasvik Hauk i 1965. Han fortalte om både lettelse da Haukereiret ble solgt, og fra den gang da han var leder og Åsmund begynte å realisere sine drømmer om Pasvik International.

Siste ut var Ketil Foss som faktisk har bodd i dalen de siste 19 årene og som hele tiden har vært aktiv på en eller annen måte. Han fortalte om skirenn som Haukeferden, og arrangementer som ble til i samarbeid med IL Nordlyset og hvor viktig det er å ha lokalt engasjerte mennesker.

I løpet av jubileumsmiddagen ble det utnevnt to nye æresmedlemmer i IL Pasvik Hauk. Det er to som har en lang karriere bak seg i Pasvik Hauk. Ingen av dem har hatt de mest fremtredende rollene og de er heller ikke av de som har stått for de største idrettsbragdene i klubbens historie. Men begge to har vært med i utallige komiteer, de har vært i støtteapparatet gjennom en årrekke og i tillegg fostret opp noen av klubbens store stjerner. Samtidig er de begge to fortsatt aktive og du møter dem både i skisporet, ute i trimløypene og i gymsalen. De to nye æresmedlemmene i IL Pasvik Hauk er Inger Johanne Sørensen og Anne Lise Tjelde.

Æresmedlemmer

Tidligere har Pasvik Hauk utnevnt æresmedlemmer i 1947, 1971 og 1991 og de to gjenlevende æresmedlemmer i klubben før den nye utnevnelsen i år er Ragnar Dahl og Bjørn Nordgård.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no