22. okt
GOD DEBUT: Trine Gustavsen fra Kirkenes gjorde en fin debut i Birkebeinerrittet i helgen.
 
Imponerte i sykkeldebuten
LILLEHAMMER: Trine Gustavsen har all mulig grunn til å være fornøyd med debuten i Birkebeinerrittet. Kirkenes-damen klarte merket med god margin da hun for aller første gang testet Birken-traseen på sykkel.

Publisert: 30.aug.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

– Sykling har ikke vært helt min greie. Men det har blitt en del sykling etter at jeg ødela akillessen for halvannet år siden. Jeg måtte ty til alternativ trening i etterkant. Etter hvert fikk jeg lyst til å prøve meg i Birkebeinerrittet som ble en positiv opplevelse. Det kan godt hende at jet prøver på nytt. Neste år vurderer jeg å gi meg i kast med Birkebeiner-trippelen, sier Trine Gustavsen.
Hun vil i så fall være en opplagt kandidat til å bli Super-Birkebeiner. Den spreke 46-åringen vil mest sannsynlig klare merkekravet i alle tre disiplinene ettersom hun tok det i første forsøk i sykkelrittet. På ski og løping har det aldri vært noe problem å komme inn lenge før merkekravet går ut. Trine syntes det var vanskelig å sette seg noen målsetning foran den første starten i rittet.

Seedet seg opp

– Jeg hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å gjøre unna de knappe ni milene på under fire timer dersom det meste knirkefritt. I sykling føler jeg ikke at jeg har like god kontroll på utstyret som jeg har i løping og på ski. Men det gikk helt fint, sa Gustavsen som hadde en bra startposisjon. Mye på grunn av at hun deltok på et seedingsritt i Sverige i forkant av Birkebeinerrittet.
Det førte til at hun fikk være med i kvinnegruppen som startet samtidig med eliteklassen for kvinner. Gustavsen oppdaget forholdsvis tidlig i rittet at det var flere der som holdt omtrent samme nivå som henne. Mange klagde over at det var mye motvinds og sidevind over fjellet. Det var utfordringer son Trine ikke brukte så mye energi på. Hun uttalte at hun kom fra Finnmark og er vant med at det blåser friskt innimellom. Det har det det også gjort på treningsturene.

Hang på Dahle Flesjå

Hvordan var det å konkurrere på sykkelsetet sammenlignet med Birken på ski?

– Det er på sett og vis det er enklere ettersom det er en del styr rundt smørebiten i rennet. Jeg hadde sett for meg at det kunne bli litt tøffere kamp om i posisjoner i rittet enn det egentlig ble. Stemningen i damegruppa var god, sa Trine som åpnet friskt. Hun fant etter seks kilometers sykling ut at det kunne være fornuftig å justere farten ettersom hun på det tidspunktet lå sammen med Gunn Rita Dahle Flesjå som nok en gang vant hele rittet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no