21. nov
TILBAKE: Ine Løvlien er tilbake i trening etter å ha fått påvist virus. Det var nok på grunn av den lumske sykdommen at resultatene uteble forrige sesong.
 
Ine er tilbake i trening
LILLEHAMMER: Ine Løvlien gikk fort i de første rennene sist vinter. Resten av sesongen ble en stor skuffelse for den ambisiøse Hesseng-jenta. Nå har Ine fått svar på hvorfor den ønskede fremgangen uteble.

Publisert: 24.jul.2016 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

av Svein Halvor Moe

– Det ble på vårparten konstatert at jeg hadde virus. Det var naturligvis ingen hyggelig beskjed å få. Samtidig var det greit å få en forklaring på hvorfor ting ikke fungerte bedre enn det gjorde fra nyttår og utover. Jeg vil allikevel ikke bruke det som unnskyldning. Forhåpentligvis så får jeg de neste årene bevist at jeg er betydelig bedre enn det resultatene i min andre seniorsesong kunne tyde på. Treningsiveren og motivasjonen er på topp selv om det var frustrerende at jeg ikke lyktes sist vinter, sier en målbevisst Ine Løvlien til Sør-Varanger Avis.
Ine som fyller 22 år i desember, var i sitt livs form i romjula. Hun var skikkelig på gang og var i ferd med å prikke inn toppformen som skulle gi henne gode opplevelser og plasseringer under norgesmesterskapet i Tromsø. Den tidligere KOS-løperen hadde som mål å kvalifisere seg for klubbens førstelag på stafetten. Ine gjorde det året før da hun var en viktig bidragsyter til at det ble medalje på Lillehammer skiklubb i NM-stafetten. Hun røper at et av de store målene for kommende sesong er å komme med på det beste stafettlaget.

Mistet plassen

Ine Løvlien oppnådde bra plasseringer både som junior og det første året hun konkurrerte i seniorklassen. Det førte til at hun ble tatt ut på Team Coop Talent foran forrige sesong. Ine har forståelse for at hun ikke fikk fornyet tillit der selv om det var en grunn til at fremgangen uteble den andre seniorsesongen. Den hardtsatsende 1994-modellen satser for fullt selv om hun ikke lengre har noe team å trekke veksler på. Ine innrømmer at det er litt spesielt. Men hun har opp gjennom årene lært mye om trening. I tillegg har hun pappa Geir.
– Det er godt å vite at jeg har han i bakhånd. Pappa har vært og er fortsatt en viktig støttespiller. Jeg diskuterer mye trening med han, sier Ine som har base på Lillehammer. Hun valgte å bruke mer tid og energi på studiene da det ble en ufrivillig pause på skifronten i vinter. Det ga resultater på den fronten ettersom hun oppnådde gode eksamensresultater. Løvlien kommer også fra høsten av til å studere litt. Men er tydelig på at det er skisatsingen som har førsteprioritet. Hun har lyst til å se hvor langt det er mulig å nå i langrennssporet.

Satser for fullt

– Min innstilling er at jeg skal satse for fullt så lenge jeg har motivasjon og tro på at det er mulig å nærme seg de beste. Jeg er forberedt på at det vil ta tid før jeg eventuelt er på det nivået jeg ønsker. I en så krevende idrett som langrenn handler det mye om å være tålmodig. Hard jobbing over tid er et must for de som ønsker å oppnå resultater, sier Ine som føler hun ligger litt bak det såkalte fjorårsskjemaet da hun var i godt slag gjennom sommeren og høsten. Det var først rundt årsskiftet at hun merket at kroppen ikke spilte på lag.
Løvlien bestemte seg etter hvert for å avslutte sesongen. Hun var på vårparten spent på hvordan kroppen ville respondere på treningen da den tok fatt på en ny sesongoppkjøring. Det har så langt gått greit. Lillehammer skiklubb-utøveren har fått gjennomført de fleste øktene hun har lagt opp til. Lysten til å trene en og to ganger daglig er like stor som den har vært for jenta som i slutten av neste uke reiser til Rogaland for å delta i Blink-festivalen som har blitt det viktigste rulleskiarrangementet. Der får hun muligheten til å få gode gjennomkjøringer. Det er for treningens skyld og det sosiale hun reiser.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no