22. okt
I GANG: Ine Løvlien innledet langrennssesongen med å gå to renn på Beitostølen til helga. Hesseng-jenta er glad for at sesongen nå er i gang. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Ine Løvlien glad sesongen er i gang
BEITOSTØLEN: - Jeg var mer opptatt av å få gode gjennomkjøringer i helga enn av resultatene. Det gjenspeiler også prestasjonene, sa Ine Løvlien etter helgens sesongåpning på Beitostølen.

Publisert: 24.nov.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Av Svein Halvor Moe (tekst og foto)

Den var tøff både for Hesseng-jenta og de andre som var i aksjon i vinterens første renn på norsk snø. Ine som denne sesongen ikke er med på noe team, hadde bare et mål for øyet da hun satte kursen for Valdres. Det var å få gode økter og gjennomkjøringer med tanke på de kommende rennene. Ine legger ikke skjul på at norgescupåpningen på Gålå førstkommende helg vil bli langt viktigere for henne. Den andre helga i desember kommer de viktigste rennene før jul.

Hjemmebane

Hardtsatsende Løvlien skal da konkurrere på hjemmebane.

- Det er Skandinavisk Cup-helga på Birkebeineren langrennsarena som er mitt hovedfokus før jul. Jeg har forhåpninger om å være i bra slag til de rennene, sier Ina som av erfaring vet at det føles ganske brutalt å konkurrere igjen etter en lang treningsperiode. Hun innrømmer at kroppen som oftest trenger noen tøffe gjennomkjøringer for å komme i konkurransemodus. Fredagens distanserenn i klassisk var omtrent som forventet. Sprinten to dager senere var under pari og dårligere enn forventet for mitt vedkommende, sa Ine.

Den tidligere KOS-løperen som fyller 22 år i desember ser frem til nye renn på Gålå til helga. Hun reiser dit med forhåpninger om at det skal gå en god del fortere enn det gjorde i åpningsrennene. Ine har hatt en litt spesiell inngang til denne sesongen ettersom hun var nødt til å være veldig påpasselig på vårparten og utover sommeren på grunn av virussykdommen som satte henne ut av spill det meste av forrige sesong. Hun gleder seg over at kroppen har respondert på treningen og at hun er på full fart tilbake.

Tålmodig

Ine har fått beskjed om at hun må være tålmodig og er innstilt på å være det. For henne er det viktigere å få trent bra i november og desember enn det er å jage gode resultater ettersom det er norgesmesterskapet, norgescupen og Skandinavisk Cup som er de store målene i vinter. Det er på de arenaene hun aller helst vil prestere med startnummer denne vinteren. Løvlien var i oktober på en ukelang treningssamling på Mallorca. Der fikk hun kjørt kvalitetsøkter på barmark og under behagelige temperaturer. Hun hadde bra utbytte av den.

- Det var for å få et avbrekk i det som normalt er den tyngste treningsperioden at jeg satte kursen for den spanske solkysten. Været er ofte surt og dårlig i Norge på den tiden av året. Derfor betyr det en god del for motivasjonen å få et lite avbrekk i varmere strøk. Spesielt når du har mulighet til å få trent bra der, sa Ine som er fornøyd med treningshøsten. Hun føler at det har fungert bra på trening i høst. Spesielt etter at de fleste treningsøktene har blitt gjennomført på snø. Vinteren kom tidlig til Mjøs-traktene i år. Det har ført til at Løvlien allerede har mange mil på ski. Flere kommer det til å bli de neste ukene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no