18. okt
GOD FORM: Ine Løvlien viser god form.
 
Ine-opptur på Lillehammer
LILLEHAMMER: Ine Løvlien fikk i helga muligheten til å konkurrere om poeng i Skandinavisk Cup i det som har blitt hennes treningsløyper. Fort gikk det også med Kirkenes-jenta som kapret en 22. plass på sprinten. Av Svein Halvor Moe

Publisert: 14.des.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

- Det som skjedde på sprinten var en opptur for meg. Jeg har som mål å gå videre fra prologen både i norgescupen og Skandinavisk Cup. Men jeg vet at jeg må gå fort for å klare det ettersom det er mange med samme målsetning. Spesielt i Skandinavisk Cup hvor også utlendingene er med, sa Ine som fikk noen positive svar på slutten av et idrettsår som har bydd på en del skuffelser.

Startet dårlig

Det startet dårlig for Løvlien ettersom hun rett etter nyttår fikk konstatert at hun hadde pådratt seg en virussykdom. Dermed var det som skulle bli hennes beste sesong så langt i karrieren over før den i realiteten hadde begynt. Ine var innstilt på å komme tilbake så fort hun ble frisk selv om hun mistet plassen på Team Coop Talent. Helgas sprintinnsats beviser at hun har klart det.

- Jeg følte meg mye piggere i helga enn jeg har gjort tidligere i år. Det er forhåpentligvis en indikasjon på at det er i ferd med å løsne. En kombinasjon av en god kropp og bra ski førte til et bra resultat på sprinten. Det mer enn oppveier for at jeg hadde en tung start på den avsluttende 15-kilometeren, sa Ine som har norgesmesterskapet på Lygna som vinterens store mål.

Hun er også på jakt etter gode opplevelser i norgescupen og Skandinavisk Cup. Det primære i vinter er å legge et så bra grunnlag at 1994-modellen kan tåle mye trening når hun på vårparten tar fatt på en ny sesongoppkjøring. Det kunne hun ikke i vår ettersom kroppen hadde vært gjennom et tøft halvår etter at det ble konstatert at hun hadde pådratt seg en virussykdom først på nyåret.

Er veldig motivert

Ine Løvlien er tydelig på at det vil bli lettere å gå løs på en ny sesong dersom hun får noen positive opplevelser de neste ukene og månedene. Det aller viktigste for henne fremover blir å holde seg frisk slik at hun får fulgt planen som ble lagt på vårparten. Ine skal være i sin aller beste form i starten av februar og under norgesmesterskapet dersom hun lykkes med forberedelsene.

- Jeg fikk i helga bekreftet at jeg har bra nok toppfart til å gå videre når jeg er i brukbar form. Jeg var dessverre ikke sterk nok til å ta meg videre til semifinale denne gangen. På sikt har jeg forhåpninger om at det skal være mulig som på lørdag og kanskje søndag ser sitt snitt til å teste NM-løypene på Lygna. Hun har nemlig tenkt å gå ett eller to renn på Hadeland til uka.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no