19. okt
MINSTE: Kirkenes AK driver med bryting fra småbarn til voksen alder. Her er brytelek med Kjetil Benum i 2016.
Foto: Jørn Fossmo
 
Innfører ny bryteknapp i bryteskolen
Bronse, sølv og gull kan oppnås når skolen starter torsdag.

Publisert: 10.nov.2017 11:10
Oppdatert: 10.nov.2017 11:10

Kirkenes Atletklubb setter igjen i gang bryteskole nå på vinteren, for å drive opp barneinteressen for bryting og få noen nye medlemmer. Nytt i år er at barna fra seks til tolv år jobber for å klare de nye "bryteknappene" som Norges Bryteforbund innførte i år.

- Forbundet har laget et opplegg for bryteknapper i bronse, sølv og gull. Det dreier seg om at man skal kunne gjøre diverse bryteøvelser, forteller Bjørn Nilsen i klubben.

Vanskelighetsgraden stiger med knappene. Forbundet har lagt opp til at bronseknappen kan gjennomføres ved seks- til åtteårsalderen, sølvknappen gjennomføres ved ni- til tiårsalderen, og gullknappen tas av elleve- til tolvåringer. Det er da kun veiledende aldre.

Bronsekravene inkluderer å kunne rulle forover og bakover og hoppe bukk, og oppførsel som å hilse før og etter kamp. For å klare gullknappen må man blant annet kunne jobbe selvstendig, vise teknikker for andre, og slå hjul med en arm.

Bjørn Nilsen i klubben forteller at de har første trening kommende torsdag. Så blir det bryteskole to ganger i uka i tre-fire måneder fremover.

Bryteklubben har for tiden tre grupper på ti barn som trener. Nilsen forteller at de har plass og trenere nok til det dobbelte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no