6. des
TURNFEST: Inger Fremstad gleder seg til en forrykende turnhelg. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Inviterer til stor turnfest
Fullspekket program og masse show hele helga i Kirkenes.

Publisert: 23.apr.2015 11:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Det blir skikkelig storinnrykk når Kirkenes Turnforerning arrangerer Kretsturnstevne i helga. Mer enn 500 tilreisende turnere, trenere og reiseledere kommer til det som blir en travel helg.

Svært

- Jeg har vært med i mange år, og hvert år har vi reist bort på Kretsturnstevne. Dette er første gangen jeg er med på å arrangere noe sånt, sier leder i Turnforeningen Inger Fremstad. Det hele starter allerede med trening i hallen fredag kveld. Lørdag er den store dagen, og det er da selve stevnet foregår.

- Vi starter med at alle utøverne proseserer inn i hallen på ordentlig vis med sine respektive klubbdrakter. Da vil hele 450 turnere være på gulvet samtidig. Spektakulært nok bare det, sier Fremstad, som legger til at de egentlig hadde tenkt å masjere fra Rådhuset.

- Men det blir det rett og slett ikke tid til, sier hun. Ordfører Cecilie Hansen foretar den offisielle åpningen av festivitasen, og først ut er de aller minste turnerne som får vise fram det de jobber med.

Konkurranse

Selve stevnet er for utøvere fra sju år og oppover. Disse deles da inn i to grupper med dem fra sju til ni år, og fra ti år og oppover. Mens stevnet lørdag er ment som et rent oppvisningshow, er det konkurranser som står i fokus på søndagen. Der blir det atpåtil konkurranse i Show/oppvisning, noe som blir veldig stilig, ifølge Fremstad. I konkurransesammenheng deltar Kirkenes-klubben i Trampett og Tumbling.

- Vi snakker her om en skikkelig fullstappet helg, med masse spektakulært å se på, og det vil være mellom 20 og 40 turnere på gulvet samtidig, reklamerer hun ivrig. De tilreisende kommer fra Alta, Nordkyn, Hammerfest, Hasvik, Vadsø og de to klubbene fra Honningsvåg.

Logistikk

Hun forteller at et det ligger masse logistikk og en enorm dugnadsinnsats fra foreldre i bunn for å få gjennomført et slikt arrangement.

- Det er gjort en kjempejobb, skryter Fremstad. Størsteparten av gjestene skal bo på Kirkenes skole og Kirkenes videreående. Lørdag kveld er det også middag for alle sammen på skolen. På kvelden samme dag, er det også Apen hall for turnerne. Her stiller alle klubbene opp med sine trenere, slik at alle kan bli bedre kjent, og lære av hverandre.

- Det blir fullt kjør fra tidlig morgen til sen kveld lørdag, før det starter igjen med trening og konkurranser igjen tidlig søndag morgen, forteller turnlederen, som gleder seg skikkelig til helga.

- Dette blir svært, og veldig artig, avslutter Inger Fremstad.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no