19. okt
AVSLUTNING: Til helgen spiller Sivert Bangsund Pedersen sluttspill med to kamper i Kittil¨. (Alle foto: privat).
 
Ishockeybrødre blir lagt merke til
Ishockeybrødrene Sivert og Sebastian Bangsund Pedersens spill i Ivalo blir lagt merke til i Finland. Nå skriver lokalavisa om brødrene.

Publisert: 16.mar.2017 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Nå spiller brødrene fra Sandnes sluttspill for sine lag. Sebastians lag, TuKi hadde et hardt kampprogram i helga, med tre kamper i D-Juniorserien i Lappi. Det startet med to knallsterke seire lørdag, men endte dessverre med tap i den viktige kampen på søndag.

Dobbelkamp

Lørdag var det duket for dobbeltkamp mot bunnlaget Sodankylä, to kamper som absolutt skulle vinnes. Det endte med brakseire i begge kampene og storspill fra Sebastian.

For første gang denne sesongen ble Sebastian flyttet opp til Center fra sin faste Back-posisjon. Han takket for tilliten og svarte med totalt fem mål og fire assist.

- Ekstra hyggelig selvsagt med tanke på tante, onkel og besteforeldre som tilskuere, sier pappa Svenn-Yngvar Pedersen.

Søndag ventet tøffere mostand, RoKi fra Rovaniemi. Laget fra byen som har A-lag i Finlands nest øverste divisjon, Mestis, var likt med TuKi på poeng før denne kampen. Her var alle spillerne tilbake i sine faste posisjoner, og det ble en jevn og hard kamp. Dessverre var nok endel av TuKis unggutter preget av alvoret, og dro på seg totalt åtte tominutters utvisninger.

Undertallsspill

Det ble for tøft med så mange undertallspill, og det endte med tap 4-6. Nå må det et lite under til om TuKi skal vinne serien, i så fall på målforskjell.

- RoKi taper neppe sin siste kamp mot Sodankylä, og da nytter deg ikke om TuKi vinner mot antatt svakere Kemijärvi i siste kamp neste helg, sier Pedersen.

Skuffelsen til tross, Sebastian og laget hans har vært gode i år. De vant høstserien, og mistet førsteplassen i vårserien på målstreken, mot Rovaniemi med sine 60 000 innbyggere.

Avslutning til helgen

I Siverts serie, E-junior, er det også avslutning neste helg, med to kamper i Kittilä. Sivert har spilt bra i år, og har virkelig hatt resultater av treningen i finsk ishall. Siste kamp før vinterferien dro han til med to mål og en assist i seier mot Sodankylä, og ble med det belønnet med bestemannspremien.

- Og så var det ekstra stas å komme i finsk lokalavis etterpå, sier pappa Svenn-Yngvar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no