19. okt
SIVERT: Sivert Bangsund Pedersen går i sin storebrors fotspor og spiller godt for sin finske klubb.
 
Ishockeysesongen i gang på finsk is
Ishockeysesongen er godt I gang I Nord-Finland for Sebastian og Sivert Bangsund Pedersen, med kamper omtrent hver helg.

Publisert: 08.nov.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Arbeidet med å ordne is på Lillebanen i Kirkenes er så smått kommet i gang. Det er andre forhold i ishockeylandet Finland. Ishallen i Ivalo var islagt i midten av september, og serien startet første helgen i oktober. Nå trener sandnesguttene tre ganger i uka. 

Juniorserie

Siverts serie består av lag fra Kittilä, Rovaniemi Kemijärvi og Sodankylä. Til nå har det blitt to seire, en uavgjort og tre tap, for laget hans, som spiller i E-juniorserien.

Ifølge pappa Svenn-Yngvar Pedersen bidrar Sivert godt og scoret sitt lags første mål for sesongen.

- Etter det har det blitt totalt to mål og tre assist, sier Pedersen.

 Sebastians serie består av lag fra Kemijärvi, Øvretorneo, Pello, Kittilä og Sodankylä. Laget hans spiller i D-juniorserien, og her er det mer alvor med poengregistrering og statistikk på hver spiller. Alt er ive-oppdatert på det finske ishockeyforbudets sider. Status så langt er tre seire, en uavgjort og ett tap.

- Sebastian fortsetter å spille bra i forsvar og tetter alltid godt igjen bakover, sier pappa.

Så langt har det blitt fem assist. Laget spiller veldig godt i år, og ligger på andreplass på tabellen etter fem kamper, ett poeng bak Kittilä på første.

Finskopplæring

Begge ishockeyguttene har i år fått finskopplæring på skolen, noe som kommer godt med på lange bussturer og hotellopphold

sammen med finske lagkamerater. Både Sivert og Sebastian er blitt godt inkludert i sine spillergrupper, og har fått mange gode venner i vårt hockeyelskende naboland..

- Dette ser ut til å ha en positiv effekt på utvikling og treningsiver. Dette fører selvsagt til ytterlige kilometer på nordfinske vinterveier, sier Pedersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no