19. okt
FISKELYKKE: Aksel Lavoll var kry over å ha fått en steinbit på kroken sammen med pappa Freddy. Den holdt til gevinst for å være den minste steinbiten i konkurransen.
 
Iver (5) tok seieren – stakk av med 10 000 kroner
Etter en god porsjon hjelp fra pappa Espen Pedersen og en torsk på 11 kilo, så kunne Iver Dørmænen strekke armene i været med ti tusenlapper. Det er imidlertid ikke første gang.

Publisert: 29.jul.2017 20:19
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Tradisjon tro ble det arrangert havfiskefestival i Bugøynes. Lørdag strømmet store som små til både båter og svaberg i håp om å dra inn den største fangsten.

Og til tross for at flere dro inn både uer, torsk, sei, borsme og annet ymse, så var det imidlertid Iver Dørmænen og pappa Espen Pedersen som trakk det lengste strået.

For med en torsk på 11 ,545 kilo utkonkurrerte de titalls andre fiskere, og kunne plukke med seg førstepremiepotten.

- Det er kjempestas å vinne, sier Espen Pedersen før han blir avbrutt av sønnen:

- Se, jeg vant masse penger, utbrøt Iver med et stort seiersglis like etter å ha sikret seg seieren.

Iver er ikke fremmed med å fiske, og selv om pengepremien var stor stas var femåringen tydelig på at det morsomste tross alt var å fiske.

Seiersvant

Det viser seg også at femåringen heller ikke er ukjent med å stikke av med seieren i havfiskekonkurransen. Heller tvert imot. Allerede som treåring, også da med god hjelp fra pappa, kunne den ivrige fiskeren innkassere sine første tusenlapper i fiskekonkurransen.

Året etter tok søskenbarnet førstepremien, før Iver i år tok innersvingen med sin store og tunge torsk.

På spørsmål om hva hemmeligheten til fiskerfamilien er, svarer Pedersen følgende:

-Vi har en bestefar med stor båt, så det er den vi bruker. Vi går for seieren også neste år, for vi har planer om at seieren i alle fall blir innenfor familien, konstaterer han før kona Jill Veronica Dørmænen skyter inn at hun håper jentene i familien tar seieren neste år.

Bitter seier

Pengepremien skal blant annet brukes på et legosett til Iver, mens resten skal gå med til husbygging. Men til tross for en torsk på i overkant av elleve kilo og ti tusenlapper er ikke pappa Pedersen helt fornøyd.

For like før de dro inn torsken på stang, ja, så mistet de en kveite på opp mot 25 kilo.
- Det er på en måte en seier med en liten bitterhet knyttet til seg. For vi mistet en stor kveite mens vi nesten hadde den. De røyk da vi hadde den i overflaten, sier Pedersen som gjerne skulle sett fisken som var i edelfisk-klassen om bord i båten «Tiira»

Viktigste er å få fisk

Over 120 pleier å delta i den populære og svært så tradisjonsrike konkurransen. Til nå er årets deltakertall ukjent, men etter det SVA kunne observere både på land og på vann så myldret det av fiskeglade mennesker.

Det aller meste handlet om å ha det gøy, men det var også et snev av alvor over konkurransen. For selv om flere satt pris på å komme seg ut, fiske og ha det gøy, ja, så innrømmet flere at det viktigste var å få fisk. Flere hadde også ambisjon om å hente hjem førstepremiepotten.

- Jeg er en ivrig fisker og er ute så mye jeg kan og har tid til. Det er klart det er viktig å få fisk, og jeg går for alt eller ingenting i denne konkurransen. Samtidig hadde det vært fint med litt middagsfisk, kunne Svein Dallavara fortelle om bord i båten Eilif.

Freddy Lavoll og sønnen Aksel dro opp en steinbit, som holdt til å bli kåret til den miste i konkurransen. Selv håpte de å vinne.

- Vi går for seieren, men vi får se om den er størst. Det er ikke så ofte man får steinbit, så det er morsomt, sa mamma Maria Lavoll etter at de hadde kommet i land.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no