10. des
I KAMP: Iver til høyre mot den kanadiske motstanderen i sparringklassen.
 
Iver kom til to VM-kvartfinaler
Kirkenesværingen vant over både Canada, Russland og Paraguay. Men polakkene ble for sterke i Taekwon-do-VM i Italia. EM kan bli neste stopp.

Publisert: 04.jun.2015 16:11
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Iver Kjellmo Johansen stilte som en del av Norges VM-tropp i den italienske byen Jesolo. Han er den andre fra Sør-Varanger som noensinne har deltatt på verdensmesterskap i Taekwon-do, og han sparket skikkelig fra seg.

Johansen stilte i individuell sparring i ungdomsklassen over 75 kilo, og som en del av Norges ungdomslag i lagsparring. Han nådde til kvartfinalene i begge tilfellene.

Polsk sperre

Kirkenesværingen vant mot én fra Canada og én fra Russland i individuell sparring. Da det så kom til matchen mot en av Polens kampsportutøvere, gikk det polakkens vei.

Uten at det er noen ting å skamme seg over: Spesielt fordi polakken, Jakub Gadzala, vant akkurat den klassen.

Johansen er veldig fornøyd med hele turneringen, men han syntes det var litt surt å møte klassevinneren på det tidspunktet.

- Det var ganske harde kamper. Men selvfølgelig artig, når jeg og vi lyktes å nå så langt, mener han.

I lagsparringen er det fem utøvere på hvert lag, og lagmedlemmene fordeles slik at hver utøver fra ett lag møter en utøver fra det andre laget.

Johansens lag møtte først på Paraguay. Johansen vant der sin kamp, og var med på å få Norge videre til kvartfinalen. Men der sto Polen. Nok nordmenn tapte sine kamper, inkludert Johansen, til at det var Polen som gikk videre. De endte også opp med å vinne den lagkonkurransen.

Svært

Taekwon-do-VM var et mye større arrangement enn de Johansen er vant til.

- Dette er de beste utøverne fra hele verden som møtes, med 52 nasjoner og over 1000 utøvere, sier han. Turneringens nettsted teller 1019 utøvere - og med alle registrerte dommere, trenere og andre støttespillere, var det hele 2239 personer som deltok på VM-stevnet.

Det skapte litt ekstra spenning.

- Man er selvfølgelig nervøs foran kampen som alle mesterskap. Men spesielt siden det var VM, ville jeg gjøre det bra, sier han.

Han brakte ikke noe edelt metall, men han fikk masse erfaring. Og nå ser han videre.

Håp om EM

Iver Kjellmo Johansen forteller at han har fått nye oppgaver av landslagstreneren, for at han nå skal jobbe mot neste mesterskap.

- Det blir EM i Skottland i oktober, sier han.

Johansen er ikke plukket ut til mesterskapet ennå. Men han kommer til å satse på det.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no