18. okt
TO: Iver Kjellmo Johansen kjempet bra under VM i Italia i mai i år. Karina Skagen Enoksen ble kåret til beste dame i seniorklassen under Finnmarksmesterskapet i Taekwon-Do i april. Begge skal nå til EM.
 
Iver og Karina tatt ut til EM
– Jeg fikk knapt sove etter at jeg fikk beskjeden, sier Karina Skagen Enoksen. Det er første gang hun er på landslaget, og første gang Kirkenes Taekwon-Do-klubb har to utøvere på landslaget.

Publisert: 08.aug.2015 13:55
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

22. til 25. oktober holdes europamesterskapet i Taekwon-Do i Glasgow i Skottland.

Fra før av imponerte Iver Kjellmo Johansen, som en del av det unge landslaget, under verdensmesterskapet i Italia i slutten av mai. Nå er også hans 15 år gamle klubbkamerat Karina Skagen Enoksen på Norges landslag til det kommende EM, som de eneste fra Finnmark.

Sparring

Begge er tatt ut til juniorlandslaget, og skal konkurrere i sparring.

Klubbleder og trener Kent-Tore Skagen forteller at Karina ble tatt ut på landslagssamling i Surnadalen i slutten av juli. Iver hadde overbevist landslagstrenerne allerede tidligere i år.

Karina selv fikk beskjeden tirsdag forrige uke, om at hun kommer på landslaget for første gang.

– Jeg fikk såvidt sove etterpå. Det var veldig artig. Veldig spennende, wow, rart, egentlig, sier en oppspilt Karina.

Hun takker trenere, foreldre og klubb for mye støtte, og er veldig klar til å komme seg til Glasgow. Der har hun nok ikke voldsomme forventninger til plassering.

– For de er skikkelig gode der. Jeg håper på det beste, og tar det som det kommer, sier hun. Men først blir det en hel del trening.

Hektisk

Den stolte klubblederen Kent-Tore Skagen lover heftig trening på begge landslagsmedlemmene i tiden frem til oktober.

– Vi følger dem opp så langt vi kan, men de må legge inn mye trening også utenom treningstidene våre, sier han.

Begge to får oppfølging av landslaget, og kamptrening blir det også. Først er det landslagssamling i september. Så er det finnmarksmesterskap i Kirkenes 16. til 18. oktober, – helga før EM i Skottland.

– Da får de oppkjøring, slår treneren fast.

De to får heller ikke så mye pause før neste dyst etter EM. Begge skal nemlig også delta i norgesmesterskapet i Stavanger 6. til 8. november.

Karina ser for seg masse sparretrening og jogging for kondisens skyld.

– Det er veldig viktig i sparring, sier hun.

Mer erfaren

Iver fikk også vite om EM-uttaket i forrige uke. Han deltar dermed på sin tredje internasjonale turnering, som en del av Norges landslag. Han forteller at han føler seg mer selvsikker etter hvert.

– Jeg blir jo mer erfaren. Alt er ikke så nytt lenger, sier han.

Iver klarte seg til kvartfinalen i både forrige EM og i VM tidligere i år. I VM tapte han mot gullvinneren. Det har han i tankene foran det kommende europamesterskapet også.

– Jeg vil gjøre det best mulig, så får plasseringene komme som de kommer, slår han fast.

Skagen har god tro på både Karina og Iver.

– Både utøverne og trenerne i klubben har gjort en fantastisk jobb. Karina har ikke så mye erfaring med stevner, men de tar ikke ut noen til landslaget om de ikke har noe der å gjøre. Begge har gode sjanser, sier han.

Iver håper på seniorlandslag

17 år gamle Iver Kjellmo Johansen har sitt siste år på juniorlandslaget. Til neste år vil han dermed måtte prøve seg på seniorlandslaget. Det satser han alt på å klare.

– Jeg er litt usikker på mulighetene. Det er stor konkurranse der også. Jeg tør dermed ikke si hvordan sjansene mine er, men jeg håper det er mulig, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no