22. okt
GLEDER SEG: NM i jegertrap samler mange av landets beste leirdueskyttere med hagle, sier Geir E. Thrane. Han blir ikke overrasket om norgesmesteren kommer fra Finnmark.
 
Jegertrap-NM starter i Alta onsdag
Mulighetene til å få en norgesmester fra Sør-Varanger i denne ukas NM er gode. Det sier Geir E. Thrane.

Publisert: 07.jul.2015 16:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Norgesmesterskapet i jegertrap, leirdueskyting med hagle, foregår i Alta og skytes i gang onsdag og avsluttes lørdag. Arrangører er Alta jeger- og fiskerforening og arrangeres på skytebanen på det nye skyteanlegget på Kvenvikmoen i Alta.

Vinnersjanser

Jegertrap er skyting med hagle mot leirduer på en trapbane. Banen har 5 standplasser, og det skytes på fragående leirduer. Det skytes oftest 25, 50 eller 100 skudd. Under NM skytes det to ganger 25 skudds serier som kvalifisering til finalerundene.

Norgesmesteren vil bli kåret på lørdag. 

Thrane fra Neiden og omegn fiskerforening er selv deltaker. Det samme er Robert H. Flatli, Gjermund Pettersen, Daniel Wartiainen og John Egil Vælidalo fra Neiden og Tor-Erik Sandhell, Christer Berg, Kjell Arne Kello, Mads-Åge Karikoski, Daniel Henriksen, Jørgen Bjørklund og Torfinn Halvari fra Sør-Varanger jeger- og fiskerforening.

- Vi stiller med en meget slagkraftig gjeng denne gang. Mange av de beste leirdueskytterne kommer fra Finnmark og det skulle ikke forundre meg om norgesmestrene kommer fra Sør-Varanger, Vadsø, Alta eller Kautokeino. Det gjelder å ha dagen. De største vinnersjansene blant våre har nok Flatli, Sandhell, Kello eller Bjørklund. Det er meget habile skyttere og har vist meget god form, sier Thrane, som i tillegg til å delta også har enkelte arrangør-oppgaver under årets NM.

- Blant annet skal jeg dra i forkant tirsdag og godkjenne banen, sier Thrane.

Få deltakere

Til årets jegertrap-NM er det i underkant av 150 påmeldt.

- Det er litt skuffende. At mesterskapet går i Finnmark gjør nok at det er såpass få som deltar. Erfaring viser ofte at det er kortere vei sørover enn nordover. Hadde NM vært sørpå ville vi nok hatt en plass mellom 500 og 600 deltakere, sier Thrane.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no