20. okt
ER I FORM: John Kristian Dahl beviste i helga at han er i rute til den internasjonale sesongåpningen i Sveits førstkommende helg. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
John Kristian fikk gode svar
BEITOSTØLEN: John Kristian Dahl fikk de svarene han var på jakt etter da han innledet sesongen på Beitostølen. Veteranen både gikk fort og fikk gode gjennomkjøringer foran den internasjonale sesongåpningen.

Publisert: 24.nov.2016 16:19
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Av Svein Halvor Moe

John Kristian bet godt fra seg i distanserennet i klassisk. Det var bare ti av løperne i det store og ikke minst sterke startfeltet som holdt større fart enn Dahl på 15-kilometeren. Dahl var før start tydelig på at han kom til å stake uansett vær og føreforhold. Det med tanke på at han skulle få gode økter foran langløpene hvor det utelukkende blir staket. I de store klassikerne er det ingen av de beste som skøyter eller går god gammeldags diagonalgang.

John Kristian har vært en av trendsetterne innenfor staking. Få er kapable til å holde like stor fart som han over tid. Den mangeårige landslagsløperen legger ikke skjul på at han er spent på hva denne vinteren kommer til å bringe. Han har gjennom sommeren og høsten gjort en bra treningsjobb selv om det har blitt en del treningsavbrekk. Dahl forteller at det er en utfordring å få den ønskede kontinuiteten i treningsarbeidet.

Fokus på kvalitet

- Det er nok litt lettere å bli syk så lenge du har små unger i huset. Jeg har fått erfare at det kan være krevende å kombinere satsingen med familieliv. Men jeg har en samboer som har vært toppidrettsutøver og vet hva det innebærer å ha ambisjoner i langrennssporet. Jeg trener nok litt mindre nå enn jeg gjorde på det meste. Det kan jeg tillate meg ettersom jeg har trent bra i mange år. Du blir gjerne også litt smartere i treningsarbeidet når du blir eldre og får mer erfaring. Det handler mye om at du da vet hva som fungerer, sa Dahl.

Han er bevisst på at han må ha overskudd for å ha utbytte av treningen. Han har de siste årene hatt for vane å gjøre det bra i de største klassikerne. Veteranen fungerer på en svært så celeber liste i Vasaloppet. Dahl er en av få utenlandske løpere som har klart å vinne det mest prestisjefylte langløpet to ganger. Den ni milene mellom Sälen og Mora vil være hovedmålet også til vinteren. Kort og godt fordi Vasaloppet er det største og mest prestisjefylte langløpet. Marcialonga er et annet som har høy prioritet.

Viktige enkeltrenn

- Både jeg og de andre på teamet har blinket oss ut enkeltrenn som vi har lyst til å prestere i. Personlig så synes jeg det er mer motiverende å jakte toppresultater i enkeltrenn enn det er å kjempe om sammenlagttrofeet. Kommende helg skal det være en prolog i Sveits som innleder langløpscupen. Helga etter er det renn i Italia og da blir det en liten pause frem til først på nyåret før det skal kjempes om nye poeng og trofeer i langløpscupen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no