18. okt
B-motivet I FORN: John Kristian Dahl er også tittelforsvarer i Birkebeinerrennet. Han håper å være først over fjellet i turrennklassikeren på lørdag. Her etter målgang etter seieren i Vasaloppet. (Foto: Nisse Schmidt).
 
John Kristian går for ny seier i Birken
TRONDHEIM: John Kristian Dahl var tittelforsvarer i Vasaloppet og er det når han på lørdag stiller til start i Birkebeinerrennet. Kirkenes-veteranen er klar på at han går for seier også i den norske turrennklassikeren.

Publisert: 19.mar.2017 05:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Av Svein Halvor Moe

- Jeg har naturligvis lyst til å forsvare seieren fra i fjor. Men det er mange som sikler etter å være først over fjellet og inn på Birkebeineren langrennarena. Jeg er forberedt på at det vil bli både rykk og støting underveis ettersom det er flere av de antatt sterkeste som ønsker å unngå spurt, sier John Kristian Dahl til Sør Varanger Avis. For han har det ikke så stor betydning ettersom det lokale innslaget er av de beste spurterne og sånn sett vil ha en god mulighet til å avgjøre dette til sin fordel dersom flere kommer inn på oppløpet samtidig.

John Kristian Dahl skrev seg inn i skihistorien da han ble den første fra Norge med tre totalseire i Vasaloppet. Det kan bli lenge til noen klarer å kopiere den bragden. Det er ikke en gang sikkert at noen vil gjøre det. For det er bare noen få med norsk statsborgerskap som har klart å komme seg først til Mora. Det til tross for at alle våre beste har prøvd flere ganger uten å lykkes. Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie, Thomas Alsgaard, Petter Northug og Frode Estil har til felles at de har et tosifret antall VM-medaljer. Men de har ikke klart å vinne Vasaloppet.

Er i form

Det er en indikasjon på at man må være i besittelse av noen helt spesielle egenskaper for å ha noen som helst mulighet til å krysse målstreken i Mora først. John Kristian har det ettersom både han har utholdenheten og rykket som gjør at han har et ekstra ess i ermet i forhold til de beste. Dahl har et psykologisk overtak på konkurrentene dersom han fortsatt er med når det nærmer seg målgang i langløpene. For ett år siden så det ut til å bli en helt middelmådig sesong for John Kristian frem til han vant Vasaloppet.

Seieren der og i Birkebeinerrennet endret den statusen fra middelmådig til veldig bra. Vasaloppet-triumfen reddet også denne sesongen. Dahl er på ingen måte mett på triumfer. Han er relativt tydelig på at det er seier som er målet når startskuddet smeller i morgentimene på Rena i morgen. Det gleder den joviale milslukeren at det er meldt kjempeforhold. Det skal bli påskevær dersom værprognosene slår til. John Kristian er fortsatt ikke helt bra i ryggen som slo seg vrang to dager før Vasaloppet. Der og da var han skeptisk.

Mye bedre

- Jeg er mye bedre og nesten så god som jeg var før jeg fikk ryggsmerter. Det er lite som mangler på at jeg er hundre prosent frisk. Men jeg har vært nødt til å ta noen forhåndsregler etter Vasaloppet. Det har blant annet ført til at jeg har trent mindre mellom Vasaloppet og Birkebeinerrennet. Det behøver ikke å ha noe å si. Det kan til og med slå positivt ut ettersom jeg har fått samlet overskudd og sånn sett har mer lyst til å konkurrere enn noen gang.

- Jeg tror Petter Eliassen og Tord Asle Gjerdalen vil bli tøffe å bryne seg på ettersom de er med i teten i de fleste langløpene. Det vil også bli interessant å se hva Martin Johnsrud Sundby kan utrette. Den ferske verdenscupvinneren kommer nok til å bite godt fra seg. Han er absolutt en av vinnerkandidatene, sier John Kristian Dahl som gleder seg til folkefesten i Mjøs-traktene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no